Tehotná Ukrajinka začala rodiť v autobuse idúcom od hranice. Asistovali jej policajti

gb, 4. marca 2022 o 04:15

Nastávajúca ukrajinská mamička si určite nepredstavovala, že pôrod jej bábätka začne v autobuse na území inej krajiny a uprostred vojny, ktorú s jej rodnou krajinou vedie ruský agresor. Aj v takejto neštandardnej situácii však dieťa prišlo bezpečne na svet.

Tento pôrod prebehol neštandardne (ilustračná fotografia).

Foto: Shutterstock.com

Ako informovala slovenská polícia, v stredu večer vyrazili z Košíc cez Humenné štyri autobusy do Gabčíkova. Ich osadenstvo tvorili ľudia utekajúci z Ukrajiny pred vojnou. Ich bezpečný a plynulý presun zabezpečovalo osem policajtov z košickej pohotovostnej motorizovanej jednotky.

Za Sencom musel konvoj náhle zmeniť smer. „V jednom z autobusov začala rodiť žena. Policajti okamžite zareagovali a ženu preložili do služobného vozidla, aby ju mohli čo najskôr prepraviť do nemocnice. Času bolo málo, cestou do pôrodnice sa situácia začala komplikovať,” uviedla polícia.

Našťastie sa podarilo ženu včas dopraviť priamo na pôrodnú sálu v Dunajskej Strede. Po pár minútach malé bábätko uzrelo svetlo sveta. Miestom narodenia síce nebude Ukrajina, ale Slovensko. Mamička je však za to určite vďačná.

Policajti, ktorí pri pôrode asistovali






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Tehotenstvo a pôrod - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >