Sobota bude na Štrbskom Plese patriť súťažiam pre deti Svište na plese

TASR, 23. augusta 2019 o 05:50

Predposledná prázdninová sobota 24. augusta bude na Štrbskom Plese patriť už po deviatykrát podujatiu Svište na Plese.

Na Štrbskom Plese čaká rodiny v sobotu hravé podujatie.

Foto: Ivan Majerský, Pravda

„Dobrodružná rodinná súťaž je postavená na športovoedukatívnom princípe, ktorý má v deťoch prebudiť záujem o pohyb na čerstvom vzduchu a o prírodu ako takú," ozrejmila výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Veronika Littvová.

Podujatie je vhodné najmä pre deti vo veku od šesť do 12 rokov, ale môžu sa na ňom zúčastniť aj starší súťažiaci. Súčasťou jednotlivých aktivít je 25 zaujímavých športovovedomostných stanovíšť, veľké tatranské scrabble, rôzne dobrodružstvá či testovanie svištích zmyslov. Stanovištia sú rozdelené do dvoch oblastí, časť z nich bude umiestnená pri údolnej stanici lanovky na Štrbskom Plese a ostatné pri stanici lanovky na Solisku v nadmorskej výške 1840 metrov. Tam sa môžu návštevníci vyviezť lanovkou alebo vystúpať pešo.

Do súťaže sa vedomostne môže zapojiť celá rodina, a to v skladaní slov z písmen scrabble. Na víťaza, ktorý postaví slovo s najvyššou bodovou hodnotou, čakajú viaceré odmeny. Registrácia účastníkov bude od 9.00 do 12.00 h, nasledovať bude zápolenie na jednotlivých stanovištiach a vyhodnotenie súťaže sa uskutoční krátko po 15. hodine.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >