Slovenskí rodičia dávajú deťom vreckové priemerne 22 eur mesačne

TASR, 12. novembra 2018 o 17:25

Deti dostávajú od rodičov každý mesiac priemerne 22 eur ako vreckové. Najčastejšie ho minú na jedlo a sladkosti, tretina si peniaze odkladá na väčšiu investíciu do budúcnosti.

Väčšina slovenských detí vreckové dostáva.

Foto: Shutterstock.com

Najvyššie vreckové dostávajú deti v Banskobystrickom kraji, najnižšie zase v Košickom a Prešovskom. Dievčatá majú v priemere o tri eurá menej ako chlapci, avšak rodičia im vreckové začínajú poskytovať v nižšom veku. Ukázal to prieskum Tatra banky, ktorý sa uskutočnil na sociálnych sieťach a zapojilo sa doň takmer 2600 rodičov.

Výskum potvrdil samozrejmú vec, že čím sú deti staršie, tým viac z nich vreckové dostáva. Vo veku šiestich rokov má vreckové každé štvrté dieťa, v 11 rokoch ho už dostanú dve z troch detí a len desatina 15-ročných tínedžerov peniaze od rodičov nemá.

Podľa Zuzany Žiaranovej, hovorkyne banky, sa takmer 800 rodičov vyjadrilo, že deti si za svoje peniaze najčastejšie kupujú jedlo a sladkosti. Túto možnosť označilo až 37 % opýtaných. Medzi ďalšími vecami, čo deti nakupujú, sa objavili aj oblečenie, elektronika a darčeky pre iných. Tretina detí so svojím vreckovým aktívne hospodári a peniaze si odkladá na niečo väčšie alebo do budúcnosti.


ANKETA:

Dávate deťom vreckové a v akej výške?

28,6%



25,7%



17,1%



8,6%



20,0%












Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >