Preboha, ako to nosíš svoje dieťa? Meghan si vyslúžila tvrdú kritiku, chybu však neurobila

gb, 13. júla 2019 o 09:47

Meghan Markle sa spolu so synčekom Archiem vybrala podporiť svojho manžela, britského princa Harryho, na charitatívny zápas v póle, určite však nečakala, že si za spôsob, akým nosí svoje dieťa, vyslúži silnú kritiku.

Spôsob, aký Meghan nosí svojho synčeka, je správny.

Foto: SITA

Meghan svojho synčeka ukázala prvýkrát pred širšou verejnosťou. A hneď to schytala! Časť Britov si totiž americkú manželku princa Harryho neobľúbilo a dávajú jej to pocítiť na každom kroku. Tentokrát mamičke malého Archieho, ktorý sa narodil začiatkom mája, vyčítali, že nemá vôbec žiadne materské inštinkty a malého drží spôsobom, ktorý ho môže v telesnom vývoji poškodiť a spôsobiť napríklad nesprávne držanie tela a z toho vyplývajúce tráviace či dýchacie problémy.

Meghan niesla synčeka vo zvislej polohe, čo sa ešte pred časom považovalo naozaj za nevhodné, ale dnes tento spôsob manipulácie s dieťaťom odborníci naopak veľmi odporúčajú. „Meghan svojou pravou rukou podporuje väčšinu Archieho tela, zatiaľ čo jeho hlavička zostáva na jej prsiach. Deti sa v tejto pozícii cítia komfortne a navyše počujú aj tlkot mamičkinho srdca," povedala pre portál Yahoo UK poradkyňa pre materstvo Lucy Shrimpton. „Meghan synčeka naozaj drží správne. Prirodzená je vertikalizácia a žiadne obmedzovanie pohybu hlavičky," súhlasí s britskou odborníčkou Jana Michálková, laktačná poradkyňa, ktorá odporúča aj dojčenie v tejto polohe ako najlepšie, pretože umožňuje dobré prisatie.

„Dieťatko je v tejto polohe navyše samostatné, kompetentné, môže zakašlať, pozrieť sa, vie, čo má robiť. A my zrazu vidíme, aké je to dieťa dokonalé, ak mu vytvoríme priestor. Nič nepotrebuje. Zatiaľ čo v perinke, bežných horizontálnych polohách či v priečnej je bezbranné. Samostatnosť bábätka vo vertikálnej polohe predchádza aj komplikáciám, napríklad štrajku. Keď bábätko trocha podrastie a pri dojčení v horizontálnej polohe sa spustí veľa mlieka, dieťa to začne odmietať. Nevie čo s toľkým mliekom, vzniká takzvaný štrajk. V zvislej polohe si vie poradiť," odporúčala Jana Michálková v rozhovore pre náš portál spôsob dojčenia, ktorý síce nie je v našich podmienkach príliš rozšírený, ale vie vyriešiť veľa problémov s dojčením.

Meghan drží svojho synčeka správne.

Foto: SITA


Princ Harry s manželkou Meghan Markle a synčekom Archiem.

Foto: SITA












Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >