Pôjdu v šľapajách slávnych rodičov? Deti Naste Kuzimovej sú na bežkách ako doma, Jelisej už zbiera pretekárske skúsenosti

pt, 28. februára 2023 o 04:09

Nedávne majstrovstvá sveta v biatlone podľa viacerých odborníkov ukázali, že Slovensko stráca kontakt so svetovou špičkou a po hviezdnych časoch Naste Kuzminovej či Pavla Hurajta nastáva priepasť. Možno to ale nebude také zlé, aspoň keď človek pozrie na dcéru Naste Kuzminovej, našej najúspešnejšej biatlonistky vôbec, ako si to na bežkách užíva.

Po skončení pretekárskej kariéry sa Nasťa Kuzminová tešila najmä na to, že sa bude môcť venovať svojim deťom. To sa jej darí.

Foto: Neskrývaj sa, vystúp z radu

„Keď dcéra už je rýchlejšia ako mama,“ komentovala trojnásobná olympijská víťazka krátke video, ako sa jej Olívia bežkuje, zatiaľ bez pušky, samozrejme. Sedemročné dievčatko je na lyžiach ako doma, nečudo, však tento šport je blízky nielen jej rodičom, ale i starým rodičom či ujovi – Nastin brat, Anton Šipulin je tiež úspešný biatlonista reprezentujúci Rusko.

Pozrite sami – rýchly rozbeh, potom odvážny zjazd, istota na lyžiach a predovšetkým radosť v očiach je to, čo dáva nádej, že so slovenským biatlonom, resp. bežeckým lyžovaním, to čo sa týka mladej generácie nemusí byť celkom zlé. I keď, pochopiteľne, cesta na vrchol je veľmi dlhá a náročná a v tomto veku sa naozaj nedá nič predvídať, chuť a záujem je niečo, z čoho sa dá odraziť. Malá Olívia to zatiaľ má a v rodičoch tiež i najlepší príklad.


Lyže má rád i starší syn Kuzminovcov, 15-ročný Jelisej, v tomto roku sa zúčastnil viacerých bežeckých pretekov, na ktorých ho jeho sestra a mama neúnavne povzbudzovali. Úspechy však nie sú to najdôležitejšie, ako vraví samotná Nasťa: „Šport nie je len o víťazstvách a prehrách. Šport je o rešpektovaní sa navzájom a podpore. A som veľmi rada, že Jelisej to už vie,“ napísala k tejto fotke, kde si chlapci blahoželajú po skončení pretekov v Levoči na Krúžku.


Ako sa fandí bratovi...


Ďalšie preteky a skúsenosti na Skalke.


Nasťa a Daniel sú manželmi od apríla 2007 a stále tvoria harmonický pár, ktorý sa vie spoločne aj zasmiať.


„Nie, nedaroval mi dnes kvety, lebo toto obdobie je už za nami. Avšak daroval mi predstavu o našej šťastnej spoločnej budúcnosti, že aj v tomto krásnom veku ma bude stále milovať,“ napísala Nasťa na Valentína k tejto fotografii.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >