Deti môžu poslať pošte list o svojom hrdinovi, víťaz získa pobyt na horách s rodinou

TASR, gb, 25. februára 2019 o 05:26

Deti do 15 rokov sa môžu prihlásiť do súťaže Slovenskej pošty Napíš list o svojom hrdinovi. Na autorov najlepších listov čakajú lákavé ceny od Slovenskej pošty aj ďalších partnerov.

List o detskom hrdinovi musí byť napísaný rukou.

Foto: Shutterstock.com

List o svojom hrdinovi musia účastníci napísať rukou. Jeho rozsah by nemal prekročiť tisíc slov, musí obsahovať všetky formálne znaky, teda dátum, oslovenie, záverečný pozdrav a podpis. Vítané sú aj autorské ilustrácie. Súťažiaci môžu list poslať najneskôr do 5. apríla na adresu Generálneho riaditeľstva Slovenskej pošty, Partizánska cesta 9, 975 99 Banská Bystrica, označený ako Súťaž o najkrajší list 2019.

„Deti nám vo svojich listoch ukazujú dospelosťou nedotknutý svet plný nadšenia a túžob, na ktorý my, dospelí, často zabúdame. Veľmi sa teším z tohtoročnej témy súťaže, prostredníctvom ktorej majú deti priestor na zamyslenie sa aj nad hrdinskosťou a hodnotami, ktoré sú pre nich inšpirujúce,“ povedal generálny riaditeľ Slovenskej pošty Peter Helexa.

O víťazovi súťaže rozhodne komisia zložená zo zástupcov Slovenskej pošty a Ministerstva dopravy a výstavby SR. Na autorov piatich najlepších listov čakajú knižné balíčky, spoločenské hry a vecné ceny od mobilného operátora. Autor víťazného listu navyše získa pobyt v horskom prostredí pre celú rodinu, ktorý venuje Slovenská pošta. Najlepší list bude zároveň preložený do anglického jazyka a poputuje do medzinárodného kola súťaže. Víťaz medzinárodného kola súťaže môže získať výlet do hlavného sídla Svetovej poštovej únie vo švajčiarskom Berne. Súťaž vyhlásil Medzinárodný úrad Svetovej poštovej únie, je to už 48. ročník.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >