Nech si len čmára po stenách! Zopár nápadov, ako uspokojiť maliarsku vášeň detí, a pritom mať v byte čisto

Gabriela Bachárová, 11. novembra 2018 o 11:40

Jedno majú všetky deti spoločné. S gustom čmárajú po stenách. A rodičov z toho môže poraziť. Deti zjavne priťahuje kreslenie na väčšie plochy, tak im vyjdite v ústrety a ešte ich za to pochváľte.

To je ale krásne dielo!

Foto: Shutterstock.com

Deťom vyhraďte v izbičke určitú časť steny, ktorú si môžu slobodne pomaľovať. Ešte lepšie však je, zadovážiť si papierovú tapetu, ktorú potom môžete kedykoľvek znovu prelepiť, a vytvoriť tak nový priestor pre ďalšie diela malého umelca.

Ďalšou možnosťou je takzvaná samolepiaca tabuľová fólia, ktorá sa dá prilepiť nielen na stenu, ale napríklad aj na dvere, sklo či nábytok. To bude radosti, keď potomkovi dovolíte počmárať nábytkovú zostavu v obývačke! Na tieto fólie sa kreslí fixkou alebo kriedou, výtvory ľahko zotriete mokrou handričkou.

A čo tak tabuľu podobnú tej školskej? Alebo maliarsky stojan. Ráta sa úplne všetko, čo je väčšie ako papier á štvorka.

Existujú aj takzvané tabuľové farby, ktoré na povrchu pekne vyniknú. Ešte kreatívnejšie sú snáď farby magnetické, na ktoré si deti potom môžu prichytiť svoje obrázky či fotografie.

Maľujete? Zapojte aj deti
Málo obľúbené maľovanie sa môže stať vítanou rodinnou zábavou. Určite nechajte dieťa, nech si vyberie, v akej farbe chce izbičku mať. Ružová, červená, zelená? Či dokonca viac farieb, na každú stenu iná? Dieťa bude výskať radosťou, ak mu dovolíte namáčať si ručičky do farby a odtlačiť si ich na stenu. S odstupom času si bude môcť porovnať, ako mu rúčky rastú. A nakoniec, prečo by si deti nemohli na stenu niečo aj maliarskou farbou nakresliť? Kvetinku, slniečko, zvieratko.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >