Najväčší detský minimaratón odštartuje v sobotu v Banskej Bystrici

TASR, 28. augusta 2019 o 04:57

Najväčšie detské bežecké podujatie na Slovensku sa po ôsmykrát uskutoční v sobotu 31. augusta v parku pod Pamätníkom SNP v Banskej Bystrici.

Minulý ročník banskobystrického minimaratónu.

Foto: www.bbonline.sk

Na podujatí Generali Balans Minimaratón sa účastníci môžu okrem rôznych bežeckých disciplín pre deti každého veku tešiť aj na pokus o slovenský rekord, prelet lietadla, koncert populárnej speváčky Simy i ďalšie aktivity.

„Sme radi, že podujatie, ktoré sa pred dvomi rokmi osamostatnilo od konceptu banskobystrického maratónskeho víkendu, našlo svoju silnú identitu, ideálnu lokalitu a výnimočné miesto v zážitkovom kalendári rodín i mládežníckych športových organizácií na celom Slovensku," konštatoval Peter Fabok z organizačného tímu.

Športové dopoludnie sa začne registráciou od 8.00 h, behy v jednotlivých vekových kategóriách, od najmenších až po dorast do 15 rokov, štartujú o 9.00 h. Súťažiť môžu aj deti s hendikepom, „lezúni" a mamičky s kočíkmi si zasa "odbehnúť" míľu pre deti.

„Súčasťou programu je pokus o ustanovujúci slovenský rekord v počte detí držiacich sa za ruky, vytvárajúcich reťaz. Myšlienka symbolizuje reťaz pomoci, čím odkazuje na celosvetovú iniciatívu The Human Safety Net, ktorá pomáha znevýhodneným komunitám. Na Slovensku sa táto iniciatíva venuje deťom zo znevýhodnených rodín, a to v programe Učenie pre život," dodal Fabok.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >