Nadácia Poštovej banky rozdá 30-tisíc eur na projekty, ktoré spoja generácie

PR článok, 28. novembra 2018 o 01:00

Už po štvrtýkrát môžu občania a organizácie získať peniaze na projekty, ktoré zblížia ľudí rôznych generácií. Nadácia Poštovej banky začiatkom novembra znovu otvorila grant s názvom „Nápad pre 3 generácie“ a najlepším projektom rozdá spolu 30-tisíc eur.

Mladších spoja so staršími

Cieľom grantu je podporiť komunitu a prispieť k tomu, aby spolu mladšie a staršie ročníky trávili viac času a odovzdávali si vedomosti a zručnosti. O peniaze sa môžu uchádzať aktívni občania, verejnoprospešné organizácie, školy, škôlky, zariadenia pre seniorov či samosprávy, ktoré pripravia projekt, na ktorom sa budú podieľať tri generácie v rámci dobrovoľníckej činnosti.

„Nápady by mali byť originálne, trvalo udržateľné a prospešné pre čo najväčší počet ľudí. Napríklad vlani sme podporili zorganizovanie workshopov, na ktorých starší ľudia učili mladých remeslá, ale aj spoločné čítanie v knižniciach či vybudovanie parkov, v ktorých sa neskôr konali rôzne spoločenské podujatia. Možností je veľa,“ vysvetľuje Hana Tarabová, správkyňa Nadácie Poštovej banky.


Záujemcovia môžu projekty prihlasovať na stránke grantu www.pre3generacie.sk do 11. januára 2019. Nadácia následne vyberie najlepšie projekty a rozdelí im 29-tisíc eur. Jeden projekt môže získať maximálne 2000 eur. Priestor však dostane aj verejnosť, ktorá začiatkom februára hlasovaním rozhodne o TOP projekte, ktorý získa mimoriadnu prémiu 1000 eur. Bližšie informácie ako aj kritériá výberu najlepších projektov sú zverejnené na stránke www.nadaciapabk.sk.

Vlani prišli desiatky nápadov

Do minuloročného kola grantu sa zapojilo spolu 128 projektov a Nadácia podporila 21 z nich. Špeciálnu prémiu, o ktorej hlasovala verejnosť, získal projekt obnovy a skrášlenia ihriska pre deti a ich rodiny. Uskutočnilo ho občianske združenie Zväz mladých Smrečany.









Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa