Na železnici bude Detský Silvester, deti sa prevezú po nezvyčajnej trase

SITA, 27. decembra 2018 o 11:04

Deti z Košíc a okolia sa môžu v posledný deň roku zabaviť na železnici. Dobrovoľníci z detskej železnice ich prevezú historickým vlakom na trase do Kysaku a späť. Uvidia aj miesta, kam sa bežne nedostanú.

Silvestrovský detský vlak vyráža z Košíc v posledný deň v roku o pol desiatej ráno.

Foto: detskazeleznica.sk

Akcia sa začne na Silvestra ráno o pol desiatej. Vlak vyrazí z hlavnej stanice v Košiciach a pôjde netradičnou cestou.

„Naším vlakom sa dostaneme aj tam, kam sa bežne s cestujúcimi nechodí, prevezieme sa po tzv. kysackom triangli a dozvieme sa viac aj o samotnej stanici, ktorá pochádza z konca 19. storočia. Návštevníkov chceme vytiahnuť aj do prírody, k malebnej horárni,“ priblížil program Ľubomír Lehotský, riaditeľ Detskej železnice Košice.

V Kysaku bude pre cestujúcich na miestnom úrade pripravená tradičná domáca kapustnica. Po nej sa príjemnou lesnou cestičkou dostanú k malebnej horárni nad obcou, kde ich zahreje teplý čaj a káva.

Vrcholom podujatia bude odpálenie detského ohňostroja presne na poludnie. Predpokladaný návrat do Košíc je naplánovaný na 13:42.

Ceny
Za výlet vrátane občerstvenia dospelý zaplatí 10 eur, dieťa od troch rokov, dôchodca či zdravotne postihnutý sedem eur. Rodinný lístok pre mamu, otca a deti vyjde 28 eur. Lístky sú dostupné v predpredaji na www.detskazeleznica.sk alebo v Regionálnom informačnom bode na Hlavnej ulici 48 v Košiciach.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >