Na smolenickom zámku vyčíňa drak, kráľ Marko Igonda pozýva deti cez víkend na pomoc

TASR, 6. augusta 2019 o 06:00

Po roku majú na zámku v Smoleniciach opäť problémy s drakom. Kráľ, herec Marko Igonda preto potrebuje pomoc čo najväčšieho počtu detí, aby mohol s drakom bojovať. Podujatie Dračie dni sa uskutoční v sobotu 10. augusta a nedeľu 11. augusta.

Aj tento rok sa na smolenickom zámku uskutočnia Dračie dni.

Foto: www.smolenican.sk

Drak Vavrinec dokonca príde aj s dvoma ďalšími drakmi. Návštevníci sa môžu tešiť na dračie divadielko i rozprávky, streľbu z luku či prehliadku zámku s výstupom na zámockú vežu. Stredoveký víkend v Smoleniciach bude počas celého programu sprevádzať zámocký jarmok, na ktorom svoje výrobky ponúknu lokálni remeselníci.

Podujatie organizuje Občianske združenie Smoleničan v spolupráci s trnavskou Agentúrou Hector. Jana Sabová za organizátorov uviedla, že akcia nebude iba o zábave a hudobných zážitkoch, ale aj o dobročinnosti. „Na liečbu malej Emky Krajčírovej venujeme dve percentá z ceny každého predaného lístka. Na zámku bude otvorený kreatívny kútik Nadácie Adeli, ktorá pomáha ľuďom s hendikepom," uviedla. Keďže je kapacita zámku obmedzená, usporiadatelia odporúčajú zadovážiť si vstupenky v predpredaji. Parkovanie osobných automobilov bude zabezpečené na záchytnom parkovisku pod zámkom.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >