Na Roland Garros neuspel, predsa len má dôvod na radosť. Rafael Nadal si užíva chvíle s malým synčekom

Patricia Poprocká, 3. júna 2024 o 06:10

V tomto roku vypadol prvý raz v živote na Roland Garros už v prvom kole, napriek tomu má Rafael Nadal dôvod na radosť. Tú mu robí jeho 16-mesačný syn Rafael junior. Okrem toho, že ho s mamou, tenistovou manželkou, sprevádzajú po turnajoch už aj sám skúša naháňať tenisovú lotpičku s raketou v ruke.

Španielovi Rafaelovi Nadalovi sa v tomto roku na turnaji Roland Garros v Paríži nedarilo, vypadlo hneď v prvom kole.

Foto: Profimedia

Slávny otec, víťaz 22 grandslamových titulov, svojho synčeka berie sebou všade, kde sa dá. Sociálne siete obehlo nasledujúce video, v ktorom Rafa, ako Rafaela Nadala dlhé roky prezývajú, takto zabával svoje dieťa počas turnajových oficialít.


„Stať sa otcom je pre mňa jednou z najväčších radostí a výziev v živote. Chcem byť dobrým vzorom pre svojho syna a zároveň pokračovať v kariére, ktorú milujem,“ vyjadril sa slávny tenista v súvislosti s narodením syna. Zladiť rodinný život a kariéru mu pomáha aj jeho manželka Maria Francisca, známa ako Xisca, s ktorou tvorí pár už takmer 20 rokov.

Práve ona je so synom v zákulisí, keď Rafa zvádza súboje na kurtoch.



Rafael Nadal spísal svoj životný príbeh v knihe Rafa, ktorá vyšla aj v slovenčine. Okrem iného spomína na tvrdý tréning a disciplínu, ku ktorej to viedol jeho tréner a zároveň strýko Tony. Teraz naznačuje, že v podobnom duchu bude vychovávať aj svojho syna, pochopiteľne, s láskou. „Chcem, aby môj syn vyrastal s vedomím, že tvrdá práca, disciplína a vášeň môžu viesť k veľkým úspechom,“ konštatoval.

Bude z Rafaela juniora raz slávny tenista ako jeho otec? Naháňať loptičku s raketou ho zatiaľ baví, nuž, ktovie.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >