Míľa pre mamu sa pôjde v sobotu, spojí 50 miest nielen na Slovensku

gb, 8. mája 2019 o 03:42

V sobotu 11. mája sa uskutoční podujatie Míľa pre mamu, ktoré tradične organizuje Únia materských centier. V rovnakom čase spojí 50 miest nielen na Slovensku, ale aj v Česku a Írsku.

Minuloročná Míľa pre mamu, Materské centrum Nevedko v Ružomberku.

Foto: MC Nevedko Ružomberok

Akcia je venovaná všetkým mamičkám a koná sa tradične v predvečer Dňa matiek, ktorý pripadá na 12. mája. Začína sa rovnako o tretej hodine a končí o šiestej odpoludnia. Tento rok sa Míľa pre mamu uskutoční napríklad v Banskej Bystrici, Bratislave, Humennom, Lučenci, Leviciach, Nitre, Považskej Bystrici, Senici, Starej Turej, Zlatých Moravciach či Žiari nad Hronom. Podujatie sa bude konať aj v írskom Dubline a v českých mestách Přerov a Břeclav.

Míľová prechádzka je zážitková trasa, ktorú si rodiny budú môcť prejsť v čase od tretej do šiestej hodiny odpoludnia, a to peši, na bicykli, na kolobežke, na korčuliach, v kočíku či na invalidnom vozíku. Na trase budú pre deti mnohé športové, kreatívne, interaktívne a zábavné úlohy, ktoré v cieli odmenia darčekmi. Akciu bude sprevádzať trojhodinový kultúrno-vzdelávaco-zábavný program pre verejnosť.

V každom meste sa na pódiu predstavia rôzni umelci s množstvom hudobných, divadelných, speváckych či tanečných predstavení. Hlavný program sa uskutoční na bratislavskej Kuchajde, návštevníci sa môžu tešiť na klauniádu, ktorú predvedie Thalia Teatro, alebo na ukážku cirkusových disciplín v podaní súboru CirKus-Kus. Vstup na Míľu pre mamu je zdarma.

Minulý rok sa registrovalo a 1 600 metrov, teda jednu míľu, prešlo 29 751 ľudí. Míľu zvyčajne pripravujú ako dobrovoľníčky mamy z materských a rodinných centier. Únia materských centier v apríli odštartovala celoslovenskú charitatívnu zbierku „Ďakujem, že si mama“ venovanú na pomoc práve materským a rodinným centrám, zbierka vyvrcholí práve na Míli pre mamu.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >