Martina Moravcová, Slávka Halčáková, Július Hudáček... Čo prajú našim čitateľom k vianočným sviatkom osobnosti

pt, gb, 24. decembra 2021 o 04:12

Milí čitatelia, prežite krásne sviatky v zdraví a rodinnej pohode! K nášmu prianiu pripájame aj vinše slovenských osobností. Prečítajte si, čo odkazujú Martina Moravcová, Slávka Halčáková, Július Hudáček, Timotej Zuzula, Zuzana Krišková, Andrea Poloková, Janka Debrecéniová, Soňa Pekarovičková či Oleksandr Dobrovanov.

Šťastné a veselé...

Foto: Radovan Varchola

Buďme k sebe zhovievaví

Martina Moravcová.

Foto: archív Martiny Moravcovej

V tejto pohnutej dobe želám všetkým pevné zdravie, zhovievavosť a vzájomnú toleranciu. Nech si pod stromčekom každý malý nedočkavec nájde to prekvapenie, ktoré si želal.
Martina Moravcová

Udržme si vnútornú silu a harmóniu

Slávka Halčáková.

facebook Slávky Halčákovej

Všetkým čitateľom Ahojmama, ale aj nám všetkým želám krásne veselé a pohodové Vianoce.

Aby nám tie svetielka naokolo pripomenuli naše vnútorne svetlo a našu vnútornú silu, aby sme toto obdobie slnovratu vítali slnko v nás, aby sme si ho dokázali udržať a nájsť vnútornú harmóniu a schopnosť ustáť si svoju vnútornú pravdu a dôverovať tomu, kto som a kadiaľ kráčam.

Aby sme všetci oslávili narodenie Krista ako symbol lásky, jednoty a tej Vyššej pravdy v nás a tak aj okolo nás.

Želám nám všetkým, aby sme držali a žili víziu zdravia nielen fyzického, ale aj mentálneho a emocionálneho, aby sme sa nenechali zatiahnuť do strachov a rozdeľovania. Želám nám vnútornú silu aby sme toto prelomové obdobie ustáli v dôvere a láske a v nádeji.

Veselé Vianoce
Slávka Halčáková

Zdravie je všetko

Július Hudáček.

Foto: SITA

Prajem všetkým najmä veľa zdravia, od toho sa odvíja všetko. Nielen v športe, ale aj v živote i vzťahoch. V tejto koronovej dobe prajem ešte veľa rodinnej pohody, aby sme si život čo najviac užili.
Július Hudáček, hokejový brankár

Kopec pohody, nielen pri dojčení

Andrea Poloková

archív A. Polokovej

Želám všetkým krásny spoločný čas, deťom rozžiarené očká a kopec zábavy. A tým najmenším kopec pohody pri dojčení.
Andrea Poloková, podpredsedníčka OZ MAMILA

Zbavme sa zlého

Timotej Zuzula.

Foto: PRAVDA, Ivan Majerský

Predovšetkým želám hlavne zdravie, a aby sme sa zbavili zlych rudimentov, ktoré v našej spoločnosti rozkvitli, hoci v ríši zvierat hrajú nepodstatnú súčasť ich života, čo u homo sapiens tvrdiť nemôžeme…
Timotej Zuzula, lyžiarsky tréner a odborník

Nech sa úžasný čas dotkne vašich sŕdc


Pediater Oleksandr Dobrovanov.

Foto: archív Oleksandra Dobrovanova

Chcem v období blížiacich sa sviatkov popriať milým čitateľom a redakcii! Prajem vám všetkým, aby ste si v období sviatkov užili pokoj, oddych a spomalenie z každodenných stresov! Nech sa tento úžasný čas dotkne vašich sŕdc a naplní ich niečím špeciálnym. Želám vám toľko šťastia a odhodlania, ako si želáte v tých najodvážnejších snoch. Zároveň prajem veľa zdravia a všetko najlepšie do nového roka!
Oleksandr Dobrovanov, lekár-pediater a pracovník katedry pediatrie Kliniky pre deti a dorast A. Getlíka Slovenskej zdravotníckej univerzity a Univerzitnej nemocnice v Bratislave.

Je na nás, ako naložíme s časom, ktorý sme dostali


Soňa Pekarovičová.

Foto: Zuzana Gránska

Končí sa ďalší náročný rok. Už aj ten minulý bol iný. Ale nejak ľahšie sa mi verilo, že tieto Vianoce už budú opäť klasické. A žiaľ, nestalo sa. Opäť sme prekročili mnohonásobne svoj tieň, dotkli sme sa svojich hraníc a potom zas a potom zas a je to neuveriteľné, ale potom zas... Prežili sme mnoho strát. Žiaľ aj tých ľudských a existenčných. Mnohí žijeme v smútku, v hneve či v strachu s odtieňom drobných radostí... Je ťažšie veriť a s nádejou hľadieť do budúcnosti.

Pripomína mi to príbeh Pán prsteňa od Tolkiena. Vybavujem si rozhovor Gandalfa s drobným Frodom:
„Bodaj by sa to nestalo za môjho života,” povedal Frodo.
„I ja si tak hovorím. A vravia tak všetci, čo žijú v podobných časoch. Lenže o tom my nerozhodujeme. Naše jediné rozhodnutie je, ako naložíme s časom, čo sme dostali,” odvetil Gandalf.

Teraz je tu čas vianočný. Je to čas zázračný. Je o to zázračnejší, o čo ťažšiu dobu žijeme. Je pre nás príležitosť dotknúť sa podstaty odkazu Vianoc. Dnešné Vianoce nemusia byť o hlúpych pozlátkach. Záleží len na nás, aký odkaz si z tejto skúsenosti odnesieme.

Prajem vám zdravie a bezpečie pre vás a vašich blízkych. Rozhodnutia, ktoré ustoja aj skúšku času a pre vaše deti budú odkazom, že ste sa snažili so všetkých síl stáť na ceste dobra. Prajem, aby ste našli vnútorné šťastie, nezávislé od vonkajších vplyvov. Prajem vám zmierenie, pokoj a veľkú dávku kreativity, aby ste meniacemu svetu dokázali čeliť v spokojnosti a v radosti.
Soňa Pekarovičová, špeciálna pedagogička

Plno lásky, veľa smiechu, starostí tak primerane


Zuzana Krišková.

Foto: Maia Martiniak

Redakcii Ahojmama želám,
nech sa všetky vaše plány zdaria,
veľa sily v novom roku,
dobrých ľudí hneď po boku.

Čitateľom Ahojmamy želám tiež,
nech sa im darí.
Plno lásky, veľa smiechu, starostí tak primerane,
nech zas nuda neostane.
Zuzana Krišková, predsedníčka občianskeho združenia Ženské kruhy

Želám vám dobré inštitúcie


Janka Debrecéniová.

Foto: PRAVDA, Robert Hüttner

Čitateľkám a čitateľom www.ahojmama.sk okrem zdravia želám, aby v nadchádzajúcom roku pribúdali medzi verejnými inštitúciami také, ktorým je možné dôverovať, ktoré si uvedomujú svoje zodpovednosti a ktorým záleží na kvalite služieb, ktoré verejnosti poskytujú. Deťom (a aj ich rodičom) želám, aby v školách nezažívali autoritárstvo, frustráciu a dril, ale slobodu, rešpekt, empatiu, demokraciu a podporu. Len to, čo deti zažijú na vlastnej koži, vedia ďalej aplikovať vo vlastnom živote. Celej našej krajine, ktorá má voči deťom mimoriadne veľký dlh, želám naozajstnú Komisárku alebo Komisára pre deti. A redakcii želám, aby s chuťou a nasadením vládala robiť to, čo doteraz, a aby to prinášalo ovocie.
Janka Debrecéniová, právnička a občianska aktivistka





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >