Lyžiarske hviezdy v penzii: Oteckovia na plný úväzok

Patricia Poprocká, 17. februára 2021 o 04:42

Benjamin Raich ťahá svojich synov na sánkach, Bode Miller sa na nich, naopak rúti z kopca plnou rýchlosťou, Felix Neureuther vymyslel na rovine originálny zlepšovák. Niekdajšie hviezdy lyžiarskych svahov súperenie o medaily už prenechali iným, energiu momentálne investujú do svojich potomkov, z ktorých možno tiež raz vyrastú slávni pretekári.

Bode Miller a Ted Ligety v časoch, keď ešte vyhrávali lyžiarske preteky.

Foto: SITA/AP

Rodina je prioritou aj pre bývalého vynikajúceho švajčiarskeho zjazdára Didiera Cucheho či Američana Teda Ligetyho, ktorý sa na prebiehajúcich majstrovstvách sveta v Cortine d’Ampezzo chcel rozlúčiť s pretekaním.

Nedávny fenomén v obrovskom slalome, pôvodne plánoval potiahnuť pretekársku kariéru až do najbližších olympijských hier. V priebehu sezóny však rozlúčku presunul už na tohtoročné majstrovstvá sveta. Napokon mu nevyšlo ani to, a to pre problémy s chrbticou. Z obrázkov, o ktoré sa delí na Instagrame, je jasné, čo je uňho momentálne hlavné: Pomoc manželke s maličkými dvojičkami a lyžovanie so starším synom.




Bode Miller bol počas svojej kariéry povestný odvahou a kaskadérskymi kúskami. Pohľad na jeho sánkarskú jazdu preto až tak neprekvapuje.

Jeho synovi to ide pekne na lyžiach i na korčuliach (ak kliknete na šípku na boku, uvidíte ďalšie obrázky).

Ročné dvojičky zatiaľ bezpečne v rovnejšom teréne prípadne v kočíku.



Aj dcérka Nemca Felixa Neureuthera Matilda je na lyžovanie ešte maličká, úspešný slalomár, dnes lyžiarsky komentátor, ju aspoň takto zabáva na sánkach a bicykli.


Benjamin Raich je trojnásobným otcom, najmladšia dcérka je však na lyže ešte malá, takže zatiaľ sa na kopci venuje najmä starším synom. Jedna z lyžiarskych lekcií.

Relax na sánkach.

Zaujímavé vie byť aj stavanie kociek. Viac rúk, skôr hotovo!


Švajčiar Didier Cuche ukončil zjazdársku kariéru už pred rokmi, zimu a sneh stále miluje. Nielen on, piknik na snehu si užíva celá jeho rodina.

Na kopci sú všetci ako doma. Napokon, ako inak.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >