Lyže, hory, slniečko... Slávna slalomárka s dcérkou v Alpách na „dámskej jazde“, takto skvele im to na lyžiach ide

pt, 25. marca 2022 o 04:32

Lyžiarska sezóna sa minulý týždeň skončila, aspoň teda pre najlepších lyžiarov vo Svetovom pohári. Pre niekdajšiu českú majsterku sveta v slalome Šárku Strachovú naopak. Začiatok jari využila na dámsku jazdu – svoju takmer štvrročnú dcérku zobrala do rakúskych Álp.

Šárka Strachová momentálne vedie v Prahe Kliniku celostnej terapie a športu, ktorú založili s manželom.

Foto: PRAVDA, Ľuboš Pilc

Cesta začala vcelku dobrodružne, keď Šárke až ďaleko za Linzom došlo, že by si mala kúpiť diaľničnú známku. Na miesto však dorazili šťastne a hneď na druhý deň si už takto užívali kopec. Nemohlo to byť ideálnejšie – krásne počasie, nie príliš veľa ľudí, upravené trate...

Malej Eme to na lyžiach ide, jej slávna mama priznáva, že sa nestačí čudovať. Sprvu sa obávala, či primrznutý sneh nebude pre dievčatko príliš rýchly, ale kdeže... Lyžuje sa výborne a Eme sa to páči. „Najviac mi funguje nechať ju, nech si sama hľadá, čo jej telo a lyže dovolia. Má skvelý cit pre pohyb a na všetko si prirodzene a rýchlo príde sama,“ konštatovala Šárka. Už vlani sa však nechala počuť, že nemá ambície vychovať zo svojej dcéry vrcholovú športovkyňu.

Ako si Šárka Strachová s dcérkou užívajú lyžovačku, pozrite na týchto obrázkoch. Ďalšie uvidíte, ak kliknete na šípku na boku.


Okrem zjazdoviek vyskúšali s dcérkou aj bežky, ktoré Šárka už roky obľubuje tiež. Ako však vravela, v tomto teplom počasí to už nie je bohviečo, stopy na slnku nedržia. „Bežky si teda asi schováme na ďalšiu zimu,“ dodala.

V tomto roku sa zúčastnila na Jezerskej 50, podujatí s dlhoročnou tradíciou, po ktorej si takto zapózovala s ďalšími českými legendami – Kateřinou Neumannovou a Martinom Koukalom. „Spolu máme 19 medailí zo zimných olympijských hier a majstrovstiev sveta, a takto spoločne na bežkách sme sa stretli úplne prvý raz. Ďakujem za krásny deň!,“ tešila sa pred vyše mesiacom. Skromne však zdôraznila, že legendárnu 50 neubehla, bežala firemnú tímovú štafetu.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >