Košická zoo otvorí náučný chodník s nadživotnými 3D plazmi

TASR, gb, 25. marca 2019 o 05:50

Košická ZOO v Kavečanoch plánuje otvoriť v júni interaktívny náučný chodník Lužný les. Na 140 metroch stretnú návštevníci, okrem iného, nadživotné 3D modely plazov a obojživelníkov. Súčasťou chodníka budú aj interaktívne tabule a vyhliadkové terasy, z ktorých budú môcť návštevníci pozorovať tahry či plameniaky, sľubuje zoo.

Už dnes môžu návštevníci košickej zoo obdivovať aj modely v dino parku.

Foto: Dino Park Košice

Stavebný ruch vidieť v týchto dňoch za chovným zariadením gibonov zlatolícich. V zoo stavajú aj ukážkové teráriá pre pôvodné druhy plazov a obojživelníkov. Súčasťou projektu sú tiež tri voliéry, ktoré pribudli v areáli vlani.

Nový projekt vzniká vďaka slovensko-maďarskej prihraničnej spolupráci v rámci programu Interreg, zameraného na ochranu pôvodnej fauny. Rozpočet projektu Slovenské a maďarské zoologické záhrady na ochranu pôvodnej fauny v prihraničných regiónoch pre ZOO Košice predstavuje 542-tisíc eur. Hlavným partnerom tohto projektu je ZOO Budapešť, ktorá prostriedky z fondov Európskej únie využije na rekonštrukciu záchranného a rehabilitačného centra, informuje košická zoo na svojej internetovej stránke. Pred tromi rokmi otvorili v zoo chovné zariadenie pre kozorožce sibírske, ktoré takisto financovali z prostriedkov EÚ v rámci prihraničnej slovensko-maďarskej spolupráce.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >