Galantské trhy sa začínajú vo štvrtok, ponúkajú divadlo, tvorivé dielne aj výstavu medvedíkov

TASR, 30. júla 2019 o 05:18

Najmä deťom budú venované prvé dva dni tohtoročných trhov v Galante, ktoré sa začínajú vo štvrtok 8. augusta vo Vlastivednom múzeu v Galante. O zábavu nebude núdza, návštevníkov čakajú napríklad hry na nádvorí, bábkové divadlo, paličkovanie či háčkovanie.

Sprievod mestom počas vlaňajších trhov.

Foto: mesto Galanta

V prvý deň trhov budú na programe tradičné ľudové hry na nádvorí, začínajú sa o druhej popoludní. Pre deti budú pripravené tvorivé macíkove dielne, a tiež množstvo plyšových medvedíkov vo výstavnej sieni. Od 16.30 h sa v múzeu uskutoční bábkové predstavenie o kráľovi Matejovi Korvínovi.

V piatok sa rovnako od druhej popoludní na nádvorí múzea predstavia remeselníci z okolia Galanty. Ľudia si budú môcť vyskúšať rôzne zaujímavé techniky, ako paličkovanie, háčkovanie či výrobu drevených postavičiek. Novinkou bude aj tkanie na krosnách, výroba mydiel či levanduľových vrecúšok.

Na trhoch a jarmokoch sa bude predávať mačka vo vreci ako darček s prekvapením, ktoré sa spája s expozíciami múzea.

Ako uviedla Andrea Cupal Baricová z múzea, v tomto roku ide o okrúhle, 35. výročie Galantských trhov, ktoré prinesie aj panelovú výstavu.

V sobotu si môžu návštevníci zadarmo pozrieť expozície múzea s odborným výkladom. Napríklad o mestskej bytovej kultúre, sakrálnych pamiatkach, tradičnej ľudovej kultúre regiónu, lekárni z roku 1909, mlynárstve, archeologických nálezoch a dočasnú výstavu Svet macíkov. Vo veľkej sále sa najmenší budú môcť aj v tento deň zapojiť do macíkových tvorivých dielní.

Podujatie nadväzuje na tradíciu trhov v Galante, ktoré siahajú do 17. storočia. Dodnes sú jednou z najvýznamnejších udalostí v živote mesta.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >