Gáboríkovci so svojimi dievčatami na mori. Všetko priam dokonalé, má to len jeden háčik

ahojmama.sk, 23. júna 2024 o 05:24

Letné júnové dni trávia manželia Gáboríkovci aj s malými dcérami v Chorvátsku, kde sa v tomto roku odhodlali aj na dlhší výlet loďou. Ako prezradila Ivana Gáborík na sociálnej sieti, pre začiatok sa vybrali iba na skúšku na dva dni. Všetci to zvládli bravúrne, jedna zo zverejnených fotografií však prezradila, že prominentná mamička a influencerka dovoľuje dcéram niečo, čo odborníci rozhodne neodporúčajú a označujú za škodlivé.

Gáboríkovci sa v Chorvátsku majú skvele.

Foto: Mercedes-Benz Fashion Live!, Tibor Géci

Fotografie sú naozaj krásne, ako väčšina morských snímok. So štvorročnou Bellou a dvojročnou Leiou si rodičia poradili skvele, Ivana Gáborík dokonca spísala manuál pre rodičov, čo by im na podobnom výlete odporúčala na základe vlastných skúsenosti. Napríklad lekárničku, v ktorej nesmie chýbať kynedril, pretože "plavba vo vlnách má okrem romantiky aj iné úskalia". Ďalej to je opaľovací krém, čiapka alebo klobúk na hlavu a - pre niekoho možno nečakané - čelenka. "Prievan v detskom uchu je presne to, čo nechceš riešiť na dovolenke ani nikde inde," odporúča manželka niekdajšieho slávneho hokejistu Mariána Gáboríka.

Samozrejmosťou sú plávacie vesty - vždy, keď sú deti na palube počas jazdy, v kajute ich, pochopiteľne, netreba. Svoje miesto vo výbave majú sj hračky, knižky, omaľovánky, pastelky, pexeso či iné hry. Ale najväčšou radosťou bol aj tak kopček zmrzliny, keď sa zastavili v nejakom prístavnom mesetčku.

A čo spomínaný rozpor s odporúčaniami odborníkov? Týka sa jedla, presnejšie spôsobu stravovania. "Raňajky aj obedy sme mali na lodi - jogurt alebo chlebík, podľa chuti. A na obed väčšinou cestoviny s nejakou rýchlou omáčkou," prezrádza Ivana. To všetko je v poriadku. Fotografia, ktorá zachytáva dievčatká pri jedle, však ukazuje, že pred Leiou je zapnutý notebook s nejakým detským programom či rozprávkou.

Jedávanie detí pred obrazvkou sa u nás teší obľube. Podľa najnovšieho prieskumu NutriCheq o stravovaní malých detí rozprávky pri jedle púšťa potomkom až 44 percent rodičov. Je to však škodlivá praktika, najmä pre malé deti. Na ahojmama.sk sme nedávno spomínali varovanie neuropsychológa Roberta Krauseho, ktorý upozorňuje, že používanie digitálnych technológií negatívne ovplyvňuje bielu a sivú hmotu mozgu, čo vedie k zhoršeniu kognitívnych schopností. „Ak dieťa počas konzumácie jedla pozerá na obrazovku, znižuje sa jeho samoregulácia príjmu energie, čo v praxi znamená, že buď zvyšuje alebo znižuje príjem potravy, ba dokonca, niektoré výskumy prišli so zistením, že sa tak zvyšuje aj hmotnosť dieťaťa,“konštatoval.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >