Grissini sú skvelou slanou pochúťkou.
Foto: Shutterstock.comBudete potrebovať:
500 g hladkej múky
360 ml vody
85 g olivového oleja
10 g soli
20 g droždia
1 lyžica hrubej soli
2 vetvičky rozmarínu
Postup prípravy:
Múku, vodu, olej, soľ a droždie zmiešajte a vypracujte cesto. Nechajte kysnúť asi pol hodinky, potom cesto vyvaľkajte a nakrájajte na dlhé rezance so šírkou asi pol centimetra. Rozmarín nasekajte najemno. Cesto položte na plech vyložený papierom na pečenie, potrite olivovým olejom a posypte nasekaným rozmarínom a hrubou soľou. Pečte v trúbe asi desať minút pri 200 stupňoch Celzia, až kým nebudú tyčinky úplne vysušené. To poznáte podľa toho, že pri zlomení prasknú. Dobrú chuť!
(Zdroj receptu: publikácia Varíme a hráme sa s...)