Dokonalá svadba nemusí byť drahá: Na čom sa dá ušetriť?

PR článok, 7. júna 2019 o 00:01

Prípravy svadby blogerky Sweet Lady Lollipop idú do finále. Pri predbežnom vyčíslení nákladov na celú vysnívanú parádu sa však trošku zarazila. Je jasné, že nevesta bude musieť z niektorých svojich romantických predstáv ubrať. V ďalších častiach video seriálu Ej, bude to mladucha jej herečka Zuzka Kubovčíková Šebová a svadobná agentka Veronika na základe vlastných skúseností poradia, na čom môže ušetriť aj bez toho, aby tým utrpela úroveň celej hostiny.


„Nevesty sa najviac utrhnú na výzdobe, dekoráciách a kvetoch. Najväčšiu časť rozpočtu ale určite predstavuje hostina - jedlo, pitie, prípadne ubytovanie. Samotný sobáš je zadarmo, ak sa občania Slovenska berú na úrade, v úradných hodinách a na mieste na tom určenom. Pri cirkevnom sobáši je to po novom 10 eur. Organizovali sme však aj svadbu, ktorá stála 32 000 eur, a to si snúbenci veľa vecí riešili vo vlastnej réžii, takže niečo ušetrili,“ prezrádza Veronika Cingeľová zo svadobnej a eventovej agentúry Event Paradise Slovakia.

Na čom sa dá ušetriť?


  • na výzdobe a kvetoch

  • na koláčoch – zvážte či potrebujete toľko zákuskov a 4 svadobné torty + ďalšie koláče na výslužky.

  • na alkohole – svadobčania to s množstvom objednaného alkoholu väčšinou preženú. Ak to prevádzka prenajatých priestorov umožní, prineste si radšej vlastný alkohol.

  • na prenájme drahých aut na prevoz snúbencov a hostí – ozaj potrebujete limuzínu? Ak áno, poproste kamaráta, či by vám na svadbe nespravil službu a nezahral sa na pár minút na osobného šoféra nevesty, pričom by na to použil vlastné auto.

  • na tlačovinách – niekedy je ich zbytočne veľa. Napríklad menu na stôl pre každého hosťa síce dobre vyzerá, ale väčšinou končí v koši.


  • Na čom nešetriť?


  • na tom, čo je trvácne. Napríklad na obrúčke, budeme ju nosiť každý deň a v ideálnom prípade až do konca života.

  • na hudbe. Dobrá hudba robí zábavu, a to je to, čo si človek so sebou zo svadby odnáša – zážitky a spomienky.

  • na jedle. Nie je nutné vybrať to najdrahšie svadobné menu z ponuky, ale výberu jedla a jeho ochutnávke pred svadbou určite venujte čas aj financie. Aj dobré jedlo vytvára pozitívny, resp. negatívny zážitok hosťa.

  • na fotografovi. To, čo je pamätné, čo nám bude už navždy pripomínať náš Deň, sú fotky. Sú súčasťou našich bytov, niektoré z nich budeme mať denne na očiach. Kvalitný fotograf je preto veľmi dôležitý.


  • Vo video seriáli Ej, bude to mladucha odznie viac skvelých nápadov, ktoré pomôžu svadobnému rozpočtu. V 5. časti Zuzka, v rámci šetrenia, pomôže Sweet Lady Lollipop s výrobou závoja a prezradí, prečo na svojej hostine nechcela mať dnes tak obľúbený fotokútik. V záverečnej, 6. časti video seriálu spoznáme aj budúceho ženícha a príbeh zoznámenia sa mladých snúbencov. Verili by ste, že zaľúbiť sa dá aj v konfliktnej situácii? Pozrite si pokračovanie seriálu Ej, bude to mladucha na facebooku Poštovej banky.

    Navyše, seriál sprevádzajú aj súťaže o atraktívne ceny práve pre budúce páry. Ak sa zapojíte do súťaží na facebooku alebo instagrame, ste v hre napríklad o svadobnú cestu v hodnote 500 eur, obrúčky na mieru v hodnote 700 eur, svadobného fotografa a mnoho ďalších zaujímavých cien. Zábavná svadobná online show pobaví všetkých, nielen budúcich manželov.

    Všetky časti:
    1. časť série: Kde začať pri plánovaní svadby a čo zabezpečiť ako prvé?
    2. časť série: Sweet Lady Lollipop našla svoje vysnívané svadobné šaty.
    3. časť série: Ivana Petrušová uvažuje, že by na svadbu rada pozvala všetkých svojich followerov...
    4. časť série: Prečo Zuzka Kubovčíková Šebová pri hádzaní kytice na svojej svadbe podvádzala?
    5. časť série: Skvelé rady, na čom sa dá pri organizovaní svadby ušetriť.
    6. časť série: Spoznajte nastávajúceho Sweet Lady Lollipop a príbeh ich zoznámenia.
    7. časť série: To najdôležitejšie pri plánovaní svadby v skratke.









    Pridajte komentár

    táto funkcia je len pre prihlásených

    Prihláste sa



    Slávni - ďalšie články

    Ďalšie články v rubrike >