Detstvo v izolácii: najskôr rakovina, potom covid. Syn známej modelky sa však teší zo života

gb, 17. decembra 2021 o 04:15

Šťastným možno byť, aj keď sa vaše detstvo vôbec nepodobá tomu normálnemu. Svoje o tom vie syn modelky Mirky Luberdovej.

Mirka Luberdová.

Foto: TV Markíza

„Jednu z najväčších inšpirácií mám doma. Riško nemal detstvo. Od osemnástich mesiacov prakticky žil na detskej onkológii,“ popisuje modelka na sociálnych sieťach. Po skončení hospitalizácie sa presunuli do ročnej domácej izolácie, ktorá by sa dala pripodobniť tej covidovej. „Potom sa to opať zopakovalo až do jeho šiestich rokov. Posledné dva roky je zdravotne úplne super a opäť žije neštandardné covidové detstvo rovnako ako ostatné deti,“ vraví Mirka Luberdová.

Napriek tomu však sám povie, že je šťastný, pretože je zdravý a je rád, že je zavretý doma a nie v nemocnici. „Spravil si svoj režim a užíva si tento život na maximum, ako sa teraz dá. Skláňam sa nad jeho pokorou a umením prijímať veci tak, ako prichádzajú. Milujem ťa, Riško môj, si môj celoživotný učiteľ,“ dodala modelka.

Riško ochorel na obávanú chorobu leukémiu. Pomohla mu až transplantácia kostnej drene a od tej doby je v poriadku. Okrem Riška sa ešte modelka stará o mladšiu dcérku Isabel, ktorá sa narodila pred piatimi rokmi. S otcami oboch svojich detí však už Mirka Luberdová nežije.

Mirka Luberdová sa vo svojich osemnástich rokoch stala prvou vicemiss Slovenska, presadila sa aj ako moderátorka v televízii. Po tom, ako jej ochorel synček, sa však tejto práce vzdala, aby sa mu mohla venovať. Dnes je modelka známa najmä vďaka svojmu kuchárskemu umeniu, na sociálnych sieťach rada zverejňuje zdravé a chutné pokrmy zo svojej vlastnej kuchyne. Pôsobí aj ako výživová poradkyňa.

Spokojný syn Riško.



Súrodenci ochutnávajú maminu špecialitu, zapekance.



Mirka Luberdová.








Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >