Detské oddelenie žilinskej nemocnice má nové hygienické zariadenia a nadštandardné izby

TASR, 10. júla 2021 o 04:01

Nové sociálne zariadenia a dve nadštandardné izby vybudovali na treťom poschodí pavilónu pediatrie vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline.

Zmodernizované sociálne zariadenie.

Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Cieľom stavebných úprav bolo zvýšiť kvalitu a pohodlie pre pacientov detského oddelenia i rodičov, informovala hovorkyňa nemocnica Lenka Záteková.

„Nedávno dokončené toalety spolu so sprchou vznikli na mieste staršej izby, ktorej dispozíciu a účel sa kompletne zmenil. V jej pôvodných priestoroch vytvorili hygienické zariadenia pre hospitalizované deti a sprevádzajúce osoby," priblížila hovorkyňa. Ako zdôraznila primárka oddelenia pediatrie Zuzana Cigániková, zmeny plánovali dlhšie. Zásluhou rekonštrukcie môžu podľa jej slov pacientom aj ich rodičom poskytnúť väčší komfort i krajšie priestory.

Nadštandardná izba.

Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

„Pri hospitalizácii je veľmi dôležité, aby sa deti napriek zdravotným problémom cítili čo možno najpríjemnejšie a odbúrali sme stres či strach z nemocničného prostredia," povedala primárka s tým, že výrazný vplyv na to má práve atmosféra celého oddelenia.

Vlastnými kapacitami zriadila žilinská nemocnica na pediatrii aj dve moderné nadštandardné izby, obe sú od ich otvorenia neustále obsadené. „Poskytujú viac súkromia, veľkou výhodou je vlastná sprcha, toaleta a ďalšie zariadenie. Televízia je na každej izbe, takže, samozrejme, sú ňou vybavené aj nadštandardy," uviedla primárka. Nové priestory sa podľa nej snažili prispôsobiť nielen prakticky, ale súčasne s individuálnym zameraním na detského pacienta.

A druhá zmodernizovaná izba.

Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >