Chcete zlepšiť bezpečnosť detí? Môžete získať grant až dvetisíc eur

TASR, 10. januára 2019 o 12:01

Projekty, ktoré prispievajú k zmysluplnému a bezpečnému prostrediu pre deti a mladých ľudí, rozvíjajú sebaúctu, sebavedomie či vzájomný rešpekt detí a dospelých, sa môžu uchádzať o finančnú podporu.

Úspešné projekty získajú až dvetisíc eur.

Foto: Shutterstock.com
Z grantového programu Nadácie pre deti Slovenska a poisťovne Kooperativa Bezpečne v komunite, bezpečne doma môžu získať finančný príspevok do výšky dvetisíc eur občianske združenia, školy, samosprávy, neziskové organizácie, materské a komunitné centrá, informovala PR manažérka nadácia Zuzana Horváthová Bezecná.

Ceľom grantového programu je podpora dobrých medziľudských a medzigeneračných vzťahov a prevencia rizikového správania detí a mládeže. „Programy, ktoré realizujeme v rámci Nadačného fondu Deti v bezpečí, sú výnimočné tým, že dôraz kladú na skutočné pocity a názory detí. Dlhodobo vďaka nim podporujeme rozvoj takého prostredia pre deti, v ktorom sa cítia bezpečne, prijaté a vypočuté," hovorí správca nadácie Ondrej Gallo. Podľa neho len vďaka týmto atribútom dokážu rozvíjať skutočný potenciál detí.

O grant možno požiadať prostredníctvom online aplikácie na stránke www.nds.sk. Uzávierka prijímania žiadostí je 30. januára. V apríli podporené organizácie absolvujú dvojdňový vzdelávací tréning na tému bezpečnosti. Projekty sa budú realizovať v mesiacoch marec až august.

Vo štvrtom ročníku grantového programu Bezpečne v komunite, bezpečne doma medzi projekty sa prerozdelí viac ako 43-tisíc eur. Počas prvých troch ročníkov grantového programu sa podarilo podporiť 65 projektov z celého Slovenska.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >