Bude z neho šampión ako otcove zverenkyne? Livio Magoni sa pochválil synom, takto mu to ide medzi slalomovými bránkami

Patricia Poprocká, 26. januára 2024 o 06:27

K najväčším úspechom pred časom priviedol Tinu Maze, neskôr Petru Vlhovú, teraz spolupracuje s Martinou Dubovskou, a popri tom nezanedbáva ani vlastné dieťa. Úspešný lyžiarsky tréner Livio Magoni sa na sociálnej sieti pochválil obrázkami svojho syna, Eliasa. Bude z neho úspešný slalomár?

Livio Magoni patrí medzi najlepších lyžiarskych trénerov, k tomuto športu priviedol aj svojho syna Eliasa.

Foto: PRAVDA, Ivan Majerský

Lyžovaním Livio Magoni prosto žije. Jeho sestra Paoletta v roku 1984 vyhrala na olympijských hrách v Sarajeve zlatú medailu v slalome, on zas dosiahol veľké úspechy ako tréner. Jeho slovinská zverenkyňa Tina Maze získala v roku 2013 veľký krištáľový glóbus s rekordným počtom bodov v histórii vôbec, okrem toho je aj štvornásobnou majsterkou sveta a dvojnásobnou olympijskou víťazkou. Našu Petru Vlhovú priviedol Livio Magoni k zisku veľkého krištáľového glóbusu a titulu majsterky sveta. Pri ďalšej spolupráci s Metou Hrovat, Katarinou Liensberger či teraz Martinou Dubovskou sa mu zatiaľ nové najvyššie méty dosiahnuť nepodarilo, ktovie, možno práve preto, aby raz žal úspechy jeho syn Elias.

Ten má 11 rokov a ako Livio Magoni (60) povedal v nedávnom rozhovore pre Pravdu, je šikovný a lyžovanie má veľmi rád. „Je silný a technicky zdatný a vyzerá to tak, že sa svojho remesla ešte takých dvadsať rokov nezbavím,“ konštatoval s úsmevom.

Na syna má viac času aj preto, že Martina Dubovská jazdí iba slalomy. Okrem toho Livio vede svoju akadémiu Magoni International Ski Team, v ktorej sú mladí pretekári, takže Elias má príležitostí byť na snehu viac než dosť.

Má za sebou už aj svoje prvé víťazstvá a takto mu to ide medzi slalomovými bránkami.


Otec a syn. Šťastie, nazval snímku Livio.


A ešte raz Elias. Na trati i na stupňoch víťazov. (viac uvidíte, ak kliknete na šípku na boku obrázku)






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >