Američanka, ktorá leží 10 rokov v kóme, porodila dieťa. Zrejme sa stala obeťou znásilnenia

TASR, 7. januára 2019 o 05:50

Žene, ktorá je najmenej desať rokov vo vegetatívnom stave v súkromnom zdravotníckom zariadení v meste Phoenix v americkom štáte Arizona, sa údajne narodilo dieťa. Polícia teraz prípad vyšetruje pre podozrenie zo sexuálneho zneužitia.

V USA sa malo narodiť dieťa žene v kóme.

Foto: Shutterstock.com

Zdroje citované v médiách povedali, že personál započul stenanie, a keď vošla do izby zdravotná sestra, už sa ukazovala hlavička dieťaťa. „Nikto z personálu nevedel, že je tehotná, až kým nezačala naozaj rodiť," citoval portál azfamily.com zdroj oboznámený s prípadom. Informátor dodal, že dieťa je živé a zdravé.

Žena mala porodiť 29. decembra v zdravotníckom zariadení súkromnej spoločnosti Hacienda HealthCare, kde je umiestnená. Personál vraj vôbec nevedel, že je tehotná.

Podľa niektorých správ sa žena pred vyše desiatimi rokmi takmer utopila. Jej totožnosť nebola v médiách uvedená a nie je známe, či má rodinu alebo úradne stanoveného opatrovníka.

Po správe portálu azfamily.com spoločnosť Hacienda HealthCare a štátni predstavitelia vydali krátke vyhlásenia k situácii, v ktorých vyjadrili obavy a opísali opatrenia, aké podnikajú. Avšak konkrétne nepotvrdili tehotenstvo ani pôrod.

Úrad guvernéra štátu Douga Duceyho označil prípad za „hlboko znepokojujúci" a oznámil, že štátne orgány „začali okamžite podnikať všetky možné opatrenia za ochranu bezpečnosti pacientov".

Polícia vo Phoenixe uviedla, že „záležitosť vyšetrujú". Odmietla potvrdiť, či sa vyšetrovanie zaoberá možným sexuálnym zločinom, a nespresnila ani okolnosti, ktoré donútili políciu začať vyšetrovanie.

Na webovej stránke súkromnej spoločnosti Hacienda sa uvádza, že spoločnosť poskytuje starostlivosť dojčatám, deťom a mladým dospelým, ktorí sú „z lekárskeho hľadiska bezbranní" alebo majú vývojové postihnutie. Zariadenie vo Phoenixe má 60 lôžok a príslušné úrady mu po tomto prípade nariadili, aby sprísnilo bezpečnostné postupy na ochranu pacientov. Zároveň úrady vykonali zdravotné a bezpečnostné kontroly všetkých tamojších obyvateľov.







Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >