Ako dnes vyzerajú herci z filmu Pelíšky? Je to už 21 rokov

Gabriela Bachárová, 14. decembra 2020 o 03:49

Kultový český film Pelíšky, ktorý rozpráva o živote v socialistickom Československu na konci 60. rokov minulého storočia, vznikol pred 21 rokmi. Predstavitelia hlavných rolí sa za tie roky síce zmenili, ale stále v nich dobre poznať členov filmovej rodiny Šebkovcov.

Rodina Šebkovcov oslavuje Vianoce.

Foto: Space Films

Ako teraz vyzerajú filmoví hrdinovia, to si mohli pozrieť čitatelia českého denníka Mladá fronta Dnes. Autorkou fotografií je známa česká fotografka známych ľudí Lenka Hatašová. Ako môžete vidieť, veľmi sa vydarili!

Stále populárny český herec Miroslav Donutil (69) si vo filme zahral oddaného komunistického vojenského hodnostára, ktorý aj doma presadzoval vojenské maniere a bol neprimerane tvrdý najmä na syna. Toho stvárnil dnes štyridsaťročný Michael Beran. K herectvu pričuchol už v detstve, chodil do dramatického krúžku. V Brne hral divadlo a odtiaľ sa dostal až pred kameru. V Pelíškoch sa nešťastne zamiloval, jeho láska však dala prednosť inému, modernejšiemu chlapcovi.

Jeho sestru zvanú Uzlinka hrala Sylvie Koblížková (35), ktorá si prvú rolu pred kamerou strihla v seriáli Českej televízie Kde padají hvězdy. Tam si ju všimol režisér Jan Hřebejk a obsadil ju do Pelíšok. Na konzervatórium sa jej dostať nepodarilo, vyštudovala preto manažérskou školu, neskôr pracovala ako barmanka. Objavila sa v českých seriáloch Rodinná pouta a Velmi křehké vztahy. Pôsobí ako členka pražského divadla Pod Palmovkou.

Rola mamy a manželky, ktorá síce navonok dá na svojho muža, ale v skutočnosti si veci robí po svojom, pripadla herečke Simone Stašovej (65), dcére slávnej českej herečky Jiřiny Bohdalovej.

No a teraz sa už pozrite na fotografie!

Predstavitelia filmu Pelíšky: Simona Stašová, Miroslav Donutil, Sylvie Koblížková a Michael Beran. Fotografia pripomína známu vianočnú scénu z filmu s nerozbitými pohárikmi, ktoré sa ale rozbili.

Foto: Lenka Hatašová


Filmový otec a syn.

Foto: Lenka Hatašová


Fotografia pripomína, ako Simona Stašová a Sylvie Koblížková vo filme piekli kurča.

Foto: Lenka Hatašová


Sylvie Koblížková ako filmová Uzlinka.

Foto: Space Films


Simona Stašová a Miroslav Donutil prajú šťastné a veselé Vianoce!

Foto: Lenka Hatašová





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >