Advent v Trnave: dnes výstup na Mestskú vežu s lampášom, v sobotu bezplatná prehliadka mesta so sprievodcom

gb, 19. decembra 2019 o 04:00

Advent v Trnave pokračuje zaujímavými podujatiami. Dnes 19. decembra sa môžete s deťmi vydať za svetla lampášov do Mestskej veže a v sobotu 21. decembra sa bude konať bezplatná prehliadka, ktorá predstaví dominanty mesta a jeho bohatú históriu.

Výstup na Mestskú vež s lampášom spestrí advent v Trnave.

Foto: Matúš Koprda

Ešte dnes sa môžete spolu so sprievodcom vydať do Mestskej veže za svetla lampášov. Sprievodca návštevníkom porozpráva rôzne legendy a príbehy o jej histórii. Prezradí aj niečo o unikátnom mechanickom hodinovom stroji, o ktorý sa niekoľko generácií stará rodina Nemčekovcov. Bodkou na záver bude nádherný výhľad na adventnú Trnavu.

„Odporúčame si však lístky zarezervovať vopred, pretože počet miest je kapacitne obmedzený,“ pozýva na prehliadky Michaela Sendeková, riaditeľka oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism. Začiatok akcie je o pol šiestej a o siedmej večer. Okrem týchto špeciálnych prehliadok môžete vežu navštíviť v rámci Adventných trhov sedem dní v týždni. Piatky a soboty je Mestská veža otvorená až do pol desiatej večer.

Prehliadka mesta začne v sobotu o šestnástej hodine. „Začiatok je vždy na Trojičnom námestí pod Mestskou vežou, kde na vás bude čakať sprievodca v dobovom kostýme. Nemusíte sa vopred nahlasovať a prehliadka je určená aj pre anglicky hovoriacich návštevníkov,“ vraví Michaela Sendeková.

Viac informácií o kompletnom programe aj možnosť rezervácie nájdete na tomto odkaze.

Advent v Trnave má neopakovateľnú atmosféru.

Foto: Tomáš Koprda








Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >