Unikátna výstava Robotika v Bratislave: Porozprávajte sa s robotom, vyskúšajte si silu myšlienky aj svojho hlasu

gb, 23. marca 2019 o 05:01

Moderné technológie si môžu zábavnou formou vyskúšať až do konca marca návštevníci obchodného centra Avion v Bratislave, kde do konca marca prebieha unikátna interaktívna výstava Robotika.

Plagát, ktorý láka na výstavu.

Foto: Avion Shopping Park Bratislava

Výstava ponúka viac ako pätnásť interaktívnych exponátov, návštevníci majú najväčší záujem o unikátnu umelecko-technickú inštaláciu, ktorá vytvára rôznofarebné obrazce. Ide o svetovo najrozsiahlejšie interaktívne dielo zostavené z takmer deväťtisíc elektrických prepínačov so svetelnými diódami. „Ste schopný vytvoriť zo zapnutých vypínačov smajlíka, strom alebo niečo zložitejšie?" lákajú na výstavu organizátori.

Obľúbená je aj zvukotesná kabínka na meranie sily hlasu: „Dokážete byť dostatočne hlučný a spôsobiť taký hluk, aby ste boli hlasitejší než vysávač alebo, aby ste prekričali idúci vlak?" A čo sila myšlienky? Na výstave si tiež budete môcť vyskúšať, či funguje pretláčanie elektrického autíčka pomocou mozgových vĺn.

Ako rýchlo dokážete reagovať po tom, čo niečo uvidíte alebo zažijete? Pomocou jedného z vystavených prístrojov budete vedieť, aká je vaša skutočná rýchlosť. Výsledky sú okamžite viditeľné a môžete ich porovnať s priateľmi a rodinou.

Návštevníci sa porozprávajú aj s interaktívnym robotom Sanbotom, ktorého môžete vidieť na obrázku vpravo. Ergonomický dizajn sa spája s najmodernejšími technológiami, ktoré umožňujú mnoho pokročilých interakcií. Vstup na výstavu je zadarmo.

Pozrite si video, čo výstava ponúka






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >