Tragédia na východe Slovenska. Štyri deti s matkou pri požiari zavalila strecha

pt, TASR, 30. novembra 2018 o 12:29

Veľká tragédia sa stala dnes ráno v osade pri Richnave v okrese Gelnica. Na horiacom domčeku sa prepadla strecha, pod ktorou zahynuli štyri deti a ich 28-ročná matka.

V domčeku sa prepadla strecha, pod ktorou zahynula matka so štyrmi deťmi.

Foto: Hasičský a záchranný zbor SR

Podrobnosti sa zatiaľ vyšetrujú. Ako informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru, požiar vypukol pred treťou hodinou ráno a zasiahol 4-izbový prízemný dom. Spali v ňom deti vo veku päť, sedem, osem a deväť rokov s matkou, všetci zahynuli.

Hasiči s požiarom bojovali viac ako štyri hodiny. Po príchode na miesto zistili, že sa v objekte nachádza päť uhoretých ľudí.

„V osade, kde horelo, žije asi 2500 ľudí. Bol to murovaný domček, v ktorom bývala matka so štyrmi deťmi. Doposiaľ k takejto tragédii u nás nedošlo,“ povedal pre TASR starosta obce Richnava Ivan Dunka.

Či je na príčine požiaru neopatrné kúrenie v chladom počasí, nedbanlivosť, alebo zle zaizolovaný komín, bude teraz zisťovať expertízna skupina.

Smútok nad tragickou udalosťou vyjadril predseda vlády Peter Pellegrini. „Dovoľte mi, aby som vyjadril úprimnú sústrasť všetkým pozostalým,“ povedal. Kondoloval aj prezident Andrej Kiska a ďalší politici.

Foto: Hasičský a záchranný zbor SR

Foto: Hasičský a záchranný zbor SR

Foto: Hasičský a záchranný zbor SR







Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa