Syn známeho herca prežíva najhoršieho chvíle. O dieťa prišli s partnerkou deň pred pôrodom

Gabriela Bachárová, 25. októbra 2022 o 04:15

Bojí sa toho každý pár, ktorý čaká dieťa. Že namiesto radosti z príchodu nového člena rodiny o bábätko prídu. „Veľmi sa na to teším, bude to krásna záležitosť," radoval sa slávny český herec Miroslav Donutil (71) z toho, že sa vďaka partnerke svojho mladšieho syna Martina (31) stane prvýkrát dedkom. O dieťa však herečka Sára Affašová (28) v samom závere tehotenstva prišla.

Herec Miroslav Donutil ako doktor Martin v celovečernom filme Doktor Martin: Záhada v Beskydách. Na vlastného vnúčika si ešte, žiaľ, bude musieť počkať.

Foto: Česká televize/Jakub Hrab

Miroslav Donutil aj celá rodina, všetci vedeli, že sa má narodiť chlapček. Matyáš. Aj sa narodil, avšak bez známok života. A hoci mamička chlapčeka, herečka česko-sýrskeho Sára Affašová prežíva veľkú bolesť, odhodlala sa zverejniť na sociálnych sieťach vyhlásenie k tragickej udalosti. Urobila tak preto, aby ju nepredbehli média. A dokonca ukázala srdcervúcu fotografiu s mŕtvym synčekom...

„Toto malo byť najšťastnejšie obdobie našich životov. Namiesto neho prišiel tvrdý pád do hlbokej priepasti, taký hlboký, že aj keď mám pocit, že viac na dne byť nemožno, o chvíľku spadnem ešte hlbšie,” popísala mladá herečka svoje pocity. V noci zo 17. na 18. októbra prestala cítiť pohyby bábätka. „Deň pred oficiálnym termínom pôrodu som po vyvolávaní nakoniec porodila nášho prenádherného syna Matyáša, 3 130 gramov, 50 centimetrov. Bez dušičky,” zverila sa. Do poslednej chvíle bol chlapček zdravý, a tak nikto netuší, prečo mu náhle prestalo biť srdiečko.

„Fyzická bolesť pôrodu je zanedbateľná. Stále si predstavujem, aké krásne asi musí byť, dostať po tej bolesti za odmenu vašu lásku na prsia, do náruče, vidieť, že všetko to stálo za to, cítiť to spojenie. Cítiť svoje dieťatko. Toto som nezažila. Len bolesť, hlavne tú duševnú. Pociťujem tak silnú bolesť každú sekundu svojej existencie, každé nadýchnutie, že by som to nikdy nepriala zažiť ani tomu najhoršiemu človeku na svete. Mám pocit, že niečo vo mne zomrelo a s tým naším bábätkom zomrel aj kus mňa,” netají sa bolestnými pocitmi Sára Affašová. Najhoršie je podľa nej to, že musí aj naďalej fungovať a nebol to len zlý sen. Priala by si mať stroj času alebo si vymazať pamäť, útechu počas ťažkých chvíľ jej poskytuje milovaný partner.

Partner je celý môj život

„Nebyť Martina, mojej životnej lásky, najväčšej opory a najsilnejšieho muža pod slnkom, neviem, či by som to dokázala zvládnuť. Vždy som si o sebe myslela, že som celkom silná žena, ale bez neho by som už žiť nedokázala. Milujem ho, je pre mňa celý môj svet a teraz obzvlášť,” vyznala sa z lásky k partnerovi. Ako doplnila, synček bude v ich srdciach až do smrti: „Potom sa stretneme a budeme mu tými najlepšími rodičmi. Medzitým bude nad nami držať ochrannú ruku ako náš anjeliček.” Herečka sa stále pýta, prečo sa to stalo práve im, hoci vie, že také uvažovanie nikam nevedie a na svoje otázky nedostane uspokojujúcu odpoveď.

„My sa teraz budeme pokúšať ísť životom ďalej a žiť najlepšie, ako zvládneme. A budeme to skúšať znovu a lepšie. Raz bude nejakému ďalšiemu dieťatku, dúfame, Matyáško starším bračekom a bude ho zhora strážiť,” dodala ešte Sára Affašová. Ako sa vyjadrila, nemá vo zvyku verejne odhaľovať svoje pocity, ale spolu s partnerom sa rozhodli vydať vyhlásenie, aby ich so špekuláciami a polopravdami nepredbehli médiá.

Poprosila zároveň o rešpektovanie súkromia rodiny. „Buďte voči nám ústretoví, nechajte nás to spracovať a prežiť. Sme skutočne maximálne zranení. Myslite na nás, posielajte nám silu v myšlienkach, zapáľte sviečku za nášho malého Matyáška, trúchlite s nami. Na nič sa nás ale nepýtajte, sme vyčerpaní,” dodala. Pozrie si smutnú fotografiu mamičky so synčekom, ktorému nebolo dopriate žiť.



Nádejní dedko a babka. Vytúženého vnúčika sa herec Miroslav Donutil a jeho manželka Zuzana nedočkali.



Herec Martin Donutil a Sára Affašová v polovici júla. Vtedy ešte bolo všetko v poriadku a rodina sa tešila na bábätko.



Pár si tehotenstvo užíval, to ešte nemohol tušiť, ako bolestne sa skončí.








Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >