Spisovateľka Andrea Coddington: Mám šťastie byť každý deň s dvomi najmilšími tvárami na svete

Patricia Poprocká, 2. februára 2019 o 21:33

Na otázky v ankete ahojmama.sk Mamy o materstve dnes odpovedá úspešná spisovateľka Andrea Coddington. V predaji je aktuálne jej najnovšia kniha Dedičný hriech.

Andrea a jej dve najmilšie tváre na svete.

Foto: archív A. Coddington

Andrea Coddington na literárnej scéne prerazila vlastným príbehom Mal to byť pekný život, keď v USA ako mladá mama prežila ťažké obdobie a sama s dvoma deťmi musela riešiť doslova existenčné problémy. Dnes má táto vyštudovaná novinárka na svojom konte osem úspešných titulov, ktoré s obľubou čítajú mladí aj starí. Získala za ne aj viacero ocenení. S deťmi Sarou (14) a Markom (12) žije v Bratislave.

Čo ma naučili moje deti
Napríklad aj to, že z mojich detí sú samostatní ľudia s vlastnou hlavou, názormi a pozorovacími schopnosťami oveľa skôr ako som čakala. Čas s nimi ide oveľa rýchlejšie a naučili ma rozpoznávať nuansy ich osobností.

V čom im chcem ísť vzorom
V starostlivosti o nich a seba. V neustálom pokúšaní sa o dotyk s hviezdami a realizáciu tvrdenia, že v živote je všetko možné, ak je človek zdravý. Treba len veľmi chcieť a ísť za svojím cieľom.

Čím ma rozosmejú
Predstavte si, že denne máte to šťastie byť s dvomi najmilšími tvárami na svete, ktoré navyše už vedia ako na vás. Stačí im k tomu málo. Smejem sa s nimi veľmi rada.

Čo s nimi najradšej robím
Najradšej som ich fanúšikom. Markovi, ktorý pláva, na pretekoch, a Sare, ktorá hrá tenis, zasa na turnajoch. O pozeraní dobrého filmu, keď sme všetci spolu pod dekou, ani nehovorím. Také chvíle sú vzácne.

Akú hlavnú radu do života im chcem dať/dávam
Tak, ja som ako rádio. Radím veľa. Napríklad: Vždy si premysli predtým, než niečo vykonáš. Alebo: Tvoja bezpečnosť je vždy na prvom mieste. Alebo: Kľud, nauč sa udržať emócie na uzde. Tiež im často hovorím, že sú perfektní a krásni. Lebo sú.

Čo by som na sebe ako rodičovi chcela zlepšiť
Trpezlivosť a výbušnosť.

K čomu ich chcem viesť
Chcela by som, aby mali šťastný život, a aby v živote niečo dosiahli.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa