Slovenská pošta vyhlásila súťaž o najlepší list, deti majú písať dospelým, ako vnímajú covid

TASR, 11. marca 2021 o 03:54

Slovenská pošta v spolupráci s ministerstvom dopravy vyhlásila súťaž pre deti a mládež do 15 rokov o najkrajší list. Témou 50. ročníka medzinárodnej súťaže je tento rok napísanie listu členovi rodiny o svojich skúsenostiach s chorobou COVID-19.

Deti sa môžu zapojiť do súťaže o najlepší list.

Foto: Shutterstock.com

„Úlohou účastníkov je napísať list adresovaný dospelým, v ktorom im povedia o tom, ako vnímajú svet okolo seba a ako sa v ňom cítia. Vítané sú aj autorské ilustrácie. Rozsah listu by nemal prekročiť 800 slov. Podmienkou je, aby bol písaný rukou a musí obsahovať formálne znaky listu, t. j. dátum, oslovenie, úvodný a záverečný pozdrav a podpis," spresnila hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková. V liste musí byť uvedený aj vek dieťaťa a názov školy.

Deti môžu svoje listy posielať do 5. apríla na adresu Slovenská pošta, odbor komunikácie a marketingu, Nám. SNP 35, 814 20 Bratislava. Obálku treba označiť heslom Súťaž o najkrajší list 2021. O víťazovi súťaže rozhodne komisia zložená zo zástupcov Slovenskej pošty a ministerstva dopravy. Víťazný najkrajší list bude preložený do angličtiny a poputuje do medzinárodného kola súťaže.

Slovenská pošta sa prostredníctvom súťaže hlási k iniciatíve Svetovej poštovej únie zlepšovať čitateľskú gramotnosť a jazykové schopnosti u detí a mládeže, ako aj rozvíjať ich talent písania s dôrazom na kreativitu a vyjadrenie emócie.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >