Posledná sobota školského roku bude patriť v Banskej Bystrici všetkým deťom, no nielen im, ale celým rodinám

PR článok, 27. júna 2024 o 00:01

Organizátori srdečne pozývajú na 13. ročník úžasnej akcie Hurá prázdniny! plnú zábavy, vzrušenia a nezabudnuteľných zážitkov. Táto akcia je určená pre všetky deti, ktoré sa tešia na letné prázdniny a chcú si ich užiť naplno.


Najočakávanejšie podujatie v roku Hurá prázdniny 2024 je z pohľadu rozsahu a návštevnosti považované za najväčšie podujatie v Banskobystrickom kraji venované deťom. Podujatie sa uskutoční v sobotu 29. júna od 13-tej v príjemnom prostredí v Parku pod Pamätníkom SNP v Banskej Bystrici.

Hlavným organizátorom podujatia je Nadácia Eriky Karovej. Generálnym partnerom podujatia je spoločnosť BCF Green Energy. Spolu s ďalšími organizáciami opäť prinesú banskobystričanom bohatý a pestrý program. Aj tento rok je podujatie súčasťou banskobystrického kultúrneho leta.

Talentovaní mladí umelci z dramatického krúžku ZŠ s MŠ Radvanská, Radvanské hviezdy predvedú svoje schopnosti na pódiu a predstavia sa divadelným predstavením Harlekýn. Pripravte sa na úžasné tanečné kreácie a krásne piesne pod taktovkou detského folklórneho súboru Matičiarik, pod vedením Renátky Dálikovej a latino tance od Janette Fáberovej dance studio. Roztancovať to prídu aj tanečníci z tanečnej školy K-dance, ktorí zapoja návštevníkov do školy tanca.

Diváci sa môžu tešiť na divadelné predstavenie s pesničkami Dračí príbeh. Rozprávku, ktorá čerpá z legendy o Sv. Jurajovi a princovi Bajajovi. Súčasťou bude drak Drako, princezná Dobromila i rytier Juraj. Herci z divadla vás zavedú do sveta fantázie a dobrodružstva. Príďte sa smiať, plakať a nechať sa unášať do iných svetov. Pre menších divákov bude lákadlom interaktívne predstavenie Mia pre deti - Farbičkový svet. Skákanie na nafukovacích hradoch, športové súťaže a hry – to všetko na vás čaká! Deti si môžu nechať namaľovať svoje obľúbené postavičky alebo vzory na tvár. Hasiči a zložky policajného zboru vám ukážu, ako sa starajú o našu bezpečnosť. Môžete si dokonca vyskúšať hasičskú hadicu i vyskúšať si svoje schopnosti v hádaní dopravných značiek!

Skvelé ceny čakajú na šťastlivcov! Zúčastnite sa tomboly alebo súťaže a vyhrajte niečo úžasné. Medzi cenami budú lákadlom víkendový pobytový poukaz do Residence hotel & Club Donovaly, víkendový pobyt do hotela Sport Hotel Donovaly a wellness sveta, poukazy na grilovačku pod holým nebom a veľa krásnych vecných cien.


Deti i rodičia si budú môcť prejsť zážitkovými stanovišťami - športové, hudobné, cudzojazyčné, náučné aktivity, detský i čitateľský kútik. Obohatením budú nafukovacie atrakcie, drevený kolotoč, cukríkový dážď, tvorivé dielne i penová show.

Na pódiu sa v programe predstavia umelecké telesá ako detské hudobné centrum Sonyta Music, tanečné školy Janette Fáberová a tanečná škola K-DANCE. Malých, aj veľkých potešia divadelné predstavenia. Folkloristov poteší vystúpenie detského folklórneho súboru Matičiarik pod vedením Renátky Dálikovej.

Na zážitkovej trase po parku si budete môcť vyskúšať znalosti o lese v stánku Slovenských lesov SR, vyskúšať si svoje kreatívne schopnosti v stánku OZ Kompas - centrum rozvoja a OZ Creativas made. V stánku spoločnosť na pomoc ľudí s autizmom SPOSA BB si budete môcť zašportovať a dozvedieť sa nové kreatívne veci. Vďaka partnerom Vedhračka, Magic Letter, Živena - spolok slovenských žien, miestny odbor Živena BB, športový klub BCF Dukla BB, Úsmev ako dar, TC Baseline, Tím Horehronie, CK Vida, o.z. Pupalky budú môcť návštevníci zažiť parádnu atmosféru. CK Vida si pripravila bohatý program, nielen na pódiu. Martinus prinesie opäť čitateľský detský kútik, pri ktorom možno stretnete Sloviena Miroslava (Miroslava Kapustu).


Nadšenci basketbalu tu budú môcť stretnúť basketbalistky Slávie Banská Bystrica. Pozdraviť prídu aj hokejisti z UMB Hockey team a pozrieť si budete môcť vybojovanú Sekeráš Trophy, ale zavíta k nám aj maskot baranov HC´05.

Tohtoročnou novinkou bude naozajstný ring, kde si spolu so športovcami Dracula MONACObet Gym bude môcť vyskúšať bojové športy.

Všetci, ktorí absolvujú stanovištia, budú odmenení sladkými cenami. Celým podujatím bude sprevádzať Mariana Kovačechová.


"Hurá prázdniny" je kultúrno-spoločenské podujatie, ktoré sa organizuje v meste pod Urpínom už 13 rokov a je oslavou začiatku leta a konca školského roka. Je to čas, aby sa ľudia všetkých vekových kategórií stretli a užili si rôzne aktivity, hry a predstavenia v zábavnej a uvoľnenej atmosfére. Vďaka mixu zábavných aktivít, kultúrnych vystúpení a sociálnej interakcie je to dokonalý spôsob, ako osláviť príchod leta a začiatok novej sezóny radosti a vzrušenia.

Podujatie zahŕňa celý rad aktivít vrátane živej hudby, športových súťaží, divadelných predstavení a stánkov s občerstvením i remeselnými stánkami. Deti sa môžu zapojiť do hier a remeselných aktivít, zatiaľ čo dospelí si môžu vychutnať oddychovú atmosféru, stretnúť sa s priateľmi a dopriať si niečo z miestnych stánkov.


Okrem toho, že Hurá prázdniny ponúkajú zábavu, ktorá slúži aj ako dôležité spoločenské stretnutie, spája ľudí z miestnej komunity. Poskytuje jednotlivcom príležitosť spojiť sa navzájom, nadviazať nové priateľstvá a posilniť existujúce vzťahy.

„Či už ste miestny obyvateľ alebo návštevník nášho mesta, Hurá prázdniny sú skvelou príležitosťou, ako si užiť to najlepšie z leta a zažiť jedinečnú kultúru, skvelú atmosféru a komunitu regiónu. Cieľom podujatia je ponúknuť platformu pre umelcov a interpretov, aby predviedli svoj talent a podelili sa o svoje kultúrne prejavy so širším publikom. Pre deti sme pripravili veľa zážitkových aktivít, tak verím, že si každý príde na svoje.“ Povedala organizátorka podujatia Erika Karová.

Do podujatia sa zapojí vyše 38 organizácií, združení a partnerov, ktorí podujatie podporili, ako aj 154 účinkujúcich.


Hlavnými partnermi podujatia sú Mesto Banská Bystrica, spoločnosť STEFE a.s., Europe Direct UMB, BCF Green Energy.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa