Podujatie Rytieri na Devíne sa pre nepriazeň počasia ruší

TASR, 2. mája 2019 o 23:39

Bratislavský hrad Devín mal v sobotu 4. mája preniesť svojich návštevníkov opäť do čias minulých, konkrétne do obdobia uhorsko-tureckých vojen. Prvé z tohtoročných podujatí Rytieri na Devíne sa však konať pre nepriazeň počasia nebude, podujatie odložili na neskoršie. Zrušená je aj akcia Vedecké chodníčky - prehliadka hradu s názvom Vtáctvo hradu Devín, ktorá sa mala konať v nedeľu 5. mája.

Rytieri na Devíne sú obľúbeným podujatím pre celú rodinu.

Foto: Rytieri na Devíne

Na čo sa môžu návštevníci Rytierov na hrade tešiť, keď organizátori oznámia nový termín? Pripravený bude napríklad uhorský rytiersky turnaj, v ktorom si kresťanskí zástupcovia Uhorska zmerajú svoje sily s vyslancami Osmanskej ríše. Šermiarsky ceremoniál priblíži šikovnosť elity tureckej armády janičiarov. Hrdinovia protitureckých bojov si zaspomínajú na udalosti, ktoré formovali osud krajiny, a pripomenú osobnosti, na ktoré by sa nemalo zabudnúť. Šermiarsko-divadelné predstavenie porozpráva o životaschopnom otcovi a jeho vydarených potomkoch.

Počas akcie sa budete môcť občerstviť v orientálnej čajovni, zastrieľať si v historickej strelnici, zapojiť deti do detského rytierskeho turnaja, vytvoriť si svoj hrnček na hrnčiarskom kruhu alebo si kúpiť nejakú drobnosť v remeselných stánkoch.

Rytieri na Devíne sa na hrad tento rok viackrát vrátia. Do obdobia stredoveku prenesú 1. júna a 3. augusta a do uhorsko-tureckých vojen 6. júla a 31. augusta. Sériu podujatí pripravuje šermiarska skupina Tostabur.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa