Mamička na materskej vedie úspešný biznis celkom sama. Ako na to, poradí aj vám

PR článok, 8. októbra 2021 o 03:20

Založiť si vlastné podnikanie je snom mnohých Slovákov a Sloveniek. Že sa to dá aj popri materskej dovolenke, ktorá, samozrejme, tak celkom dovolenkou nie je, dokazuje príbeh Klaudie. Tá si počas nej splnila svoj sen a dnes vedie úspešný e-shop s detským oblečením.


Splnený sen

Už keď Klaudia Kekeliaková študovala na Akadémii Policajného zboru, premýšľala o svojom vlastnom podnikaní. „Spočiatku som si predstavovala e-shop s oblečením, no niečo vnútri mi hovorilo, že to nie je ono. Keď som otehotnela, hneď som vedela, aké bude jeho zameranie,“ hovorí zakladateľka LittleSweetie.sk.

V tom čase sa sama obzerala po výbave pre bábätko a zisťovala, čo by sa jej páčilo ako zákazníčke. V duchu vyberala tovar pre svoj budúci obchod. Vo všetkom ju podporil manžel, ktorý prinášal rady a dodával aj odvahu. Tak vznikol unikátny detský e-shop, ktorý už na prvý pohľad vyzerá nádherne. Na Little Sweetie dnes nájdete všetko, čo si mamička môže pre svoje bábätko priať. Okrem roztomilého oblečenia internetový obchod ponúka aj hračky, doplnky do izbičky či na spánok a starostlivosť o dieťatko.

Nerobí to iba pre peniaze

Filozofia, ktorou sa majiteľka od začiatku riadila, vdýchla jej obchodu dušu. Nerobí to totiž primárne pre peniaze a zisk. Keďže sama je mamou na materskej dovolenke, vníma potrebu prinášať kvalitné veci ako službu iným. „Je to moje poslanie. Práca, ktorá ma naozaj baví a napĺňa,“ vraví Klaudia.

Oblečenie a potreby pre bábätká vyberá s citom, ako keby ich hľadala pre seba. Vie, že zákazníci či zákazníčky sú mamy ako ona. Preto sa vždy riadi starým známym heslom „náš zákazník, náš pán“. Spokojná je vtedy, keď cíti spokojnosť aj z druhej strany. „Nie je nič lepšie ako pozitívna spätná väzba,“ dodáva.


Kedy vlastne pracuje?

Klaudia je úspešným príkladom, ako spojiť starostlivosť o dieťatko s udržiavaním domácnosti a vlastným biznisom. Priznáva však, že sčasti na tom má zásluhu aj jej malý syn. „Snažím sa pracovať, keď synček spí. Je úžasný, zaspáva dosť skoro a prespí celú noc, takže mám dostatok času na prácu aj oddych. Mám v tom už vytvorený svoj systém,“ prezrádza.

Prehľadný a funkčný e-shop si založila na platforme Shoptet, kde v súčasnosti funguje už viac ako 27-tisíc online obchodov. Presvedčilo ju množstvo pozitívnych recenzií a skúseností iných podnikateľov. Otvorenie e-shopu cez Shoptet zvládnete úplne sami za pár dní, nepotrebujete ani programátora. Môžete ho mať dokonca zadarmo alebo od 13 eur mesačne. „Web je jednoduchý na ovládanie, a ak mám náhodou s niečím problém, stačí kontaktovať zákaznícku podporu. Vždy mi všetko vysvetlia a pomôžu s nastavením. Mám s nimi naozaj iba najlepšie skúsenosti,“ hodnotí Klaudia.

Všetko zvláda sama

Klaudia potvrdzuje, že vďaka riešeniam od Shoptetu dokáže naozaj ušetriť veľa času okolo správy samotného e-shopu. „V dnešnej dobe sa dá zautomatizovať veľa vecí a práve Shoptet je na to ako stvorený. Dokáže automaticky párovať platby, importovať produkty, odosielať informačné emaily o stave objednávok, kontrolovať stav skladu a mnoho iného,“ opisuje.

Aj tak získava čas na ďalšie dôležité činnosti súvisiace s jej podnikaním, vďaka ktorým môže viesť obchod z domu prakticky úplne sama. Patria sem správa sociálnych sietí, balenie objednávok či komunikácia s dodávateľmi a so zákazníkmi. „Je toho dosť, no sú to veci, ktoré si najradšej riadim sama, aby som stále mala prehľad o tom, čo sa v mojom biznise deje,“ dodáva.

E-shop ako životná lekcia

Na záver Klaudia Kekeliaková dodáva, že ak máte sen o vlastnom podnikaní, stačí len urobiť prvý krok. Robte to, čo vás baví, neustále sa rozvíjajte a posúvajte sa dopredu. Ostatné príde postupne samo.

Podnikanie podľa jej skúseností človeka preverí, často pri ňom nájde svoje vlastné limity a najmä sa musí naučiť mnoho nových vecí. Kedysi Klaudia bola tá, ktorá vždy zostala radšej ticho. Teraz sa naučila priamo a otvorene komunikovať s ľuďmi o všetkom. „Som vďaka svojmu e-shopu cieľavedomejšia. Vlastný biznis ma naučil najmä vytrvalosti a oddanosti tomu, čo robím,“ uzatvára Klaudia.

Chcete si splniť sen aj vy? Založte si e-shop na Shoptete!







Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa