Mama Adely Vinczeovej má 70, slávna dcéra sa vyznala: „Dala si to perfektne.“

Gabriela Bachárová, 6. novembra 2022 o 04:35

Mama obľúbenej slovenskej moderátorky Adely Vinczeovej slávi životné jubileum a dcéra jej pri tej príležitosti verejne zablahoželala. Pospomínala si pri tom i na svoje detstvo s výtvarníčkou Máriou Banášovou (70).

Adela Vinczeová si na detstvo s mamou spomína rada.

Foto: Milan Krupčík pre RTVS

Adela Vinczeová (42) vďačí svojej mame za veľa. Na sociálnych sieťach zverejnila pri príležitosti jej sedemdesiatky spomienku na svoje spokojné detstvo, v ktorom hrala dôležitú úlohu aj zdravá strava či dobrý vzťah rodičov.

„Sladkosti nemajú vitamínky, tak ich Adelka odmalička nepapala. Keď sa prví občania zoznamovali s mikrovlnkou, pani Mária kúpila mlynček na obilie, aby nám robila zdravé kaše. S vegetariánstvom začala v dobách, keď nejesť mäso znamenalo byť členom sekty, alebo minimálne zobať vtáčí zob. Ak hľadáte pôvod ekologického žitia vo Vinczeovskej fajte, preskočilo to od tejto pani,” napísala s humorom Adela Vinczeová.

Život rodiny Banášovcov bol v čase Adelinho detstva trochu iný v porovnaní s väčšinovou spoločnosťou. Týkalo sa to aj vybavenia domácnosti. „Málokedy sme mali doma normálnu obývačku, ale zato dielňu s pecou na vypaľovanie keramiky áno. Rodičov som odmalička videla večer debatovať pri víne, alebo cvičiť jógu. Na triezvo,” je vďačná za taký vklad do života.

Mama Adely Vinczeovej sa dokázala s nadhľadom pozrieť aj na bežné výstrelky dospievania: „Keď som raz prišla domov po prvom marihuanovom zážitku a snažila sa zatajiť moje konanie, hneď ma odhalila a pýtala sa, ako sa cítim, lebo ona sa na umeleckej škole po jednorazovom maškrtení toluénu cítila ako taká čiarka.”

Mamu moderátorka vníma ako základ rodinných hodnôt aj toho, ako treba vnímať život. „Lebo aj keď niečo v chvate vyhodnotíme ako drámu, tak ona len povie: Možno. Lebo nevidíme za roh,” odhaľuje životné princípy svojej mamy. „ A ja celkom isto, bez akéhokoľvek možno viem, že tých prvých 70 rokov dala aj ako mama, manželka, výtvarníčka perfektne. Všetko najlepšie mami, ľúbime ťa! A za všetko ďakujeme,” vyznala sa moderátorka. Fotografiu s mamou Máriou si môžete pozrieť nižšie.



Adela Vinczeová s manželom, moderátorom Viktorom Vinczeom. Svoji sú už päť rokov.








Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >