Lestival privíta zahraničných umelcov

PR článok, 10. júna 2024 o 00:01

Dolná Krupá, 28. máj 2024: Historický park v Dolnej Krupej sa v sobotu 15. júna zmení na rozprávkové miesto plné fantazijných prekvapení. Festival Lestival privíta domácich aj zahraničných umelcov, ktorí prídu vôbec po prvýkrát na Slovensko a prinesú nové inšpirácie a výnimočný zážitok. Pre deti sú pripravené rôzne aktivity vrátane hľadania dračieho pokladu a návštevy ľadovej jaskyne s drakmi.


Festivalový program na motívy Dobšinského rozprávok začína o 10.00 h tancom víl, pričom brány festivalu sa otvoria už o 9.00 h s krásnymi darčekmi od partnerov. Nezabudnuteľnou súčasťou programu je každý rok aj riečna panna, ktorá v originálnom presklenom akváriu očarí malých i veľkých. K nej doplávajú štyri nové chvosty, dokonca aj z Čiech.

Tento rok si pripravili organizátori špeciálne vystúpenie zahraničných umelcov, ktorí sa venujú vzdušnej akrobacii. ,,Keďže sme tento rok vylúčili kapely, nahrádzame ich nezabudnuteľnými umelcami zo zahraničia, ktorí k nám prichádzajú z Portugalska, Nemecka, Česka a iných krajín. Vôbec po prvýkrát ukážu svoje umenie na Slovensku. Bábika Julie Artistic, alebo Cirkus Tety predvedú svoje umenie na konštrukciách, ktoré budú plné akrobacie, divadla, tanca a možno aj jemného napätia :). Duo Ricoart sa predvedú ako chodiace stromy či ťava Carmelita a profesionáli Seistopeia si prinesú na Lestival svietivý oblak, z ktorého neprší,” prezrádza riaditeľka festivalu Nikola Gergely

Pre najmenších je pripravené špeciálne miesto na spanie, drevené postieľky, zatiaľ čo staršie deti do 13 rokov poteší novinka, hľadanie dračieho pokladu. Nebudú chýbať kreatívne dielničky pre všetky vekové kategórie, diskusie na rodinnú tému, či rozprávkové bytosti na chodúľoch. Na odvážnejších malých dobrodruhov čaká ľadová jaskyňa s drakmi a zvukmi.

Nikola Gergely dodáva: ,,Tento rok pripravujeme ešte väčší a nadupanejší program, aký bol za posledné roky a nezabúdame ani na gastro zónu, ktorá bude dvakrát taká, ako minulý rok. Pridávajú sa k nám silní partneri a neziskovky, ktoré si pre rodiny prichystali nielen krásne darčeky, ale aj zaujímavé aktivity. Novinkou bude aj veľké kráľovské Šapitó 3 Zlaté Hrušky, kde si prídu na svoje aj malé batoľatá a kde vám počas dňa prečítajú rozprávky herec Braňo Mosný, autori knižiek či známa moderátorka Veronika Paulovičová a Mirka Ábelová. Nepremeškajte ani novinky festivalu ako zrkadlového vojačika, dvojmetrového chodiaceho draka mamičku, či úplne nové stanovište Autíčkovo a Kinetic sand. Kto by mal chuť, môže k nám pricestovať ako rodina už v piatok večer a stanovať do nedele s menším programom.” Viac informácií nájdete na www.lestival.sk.

S príchodom tmy sa počas Svetluškového sprievodu so svetlonosmi a rozprávkovými postavami rozsvietia tmavé zákutia parku. Organizátori zabezpečia svetielkujúce predmety a odporúčajú návštevníkom prísť v bielom oblečení, nakoľko v sekcii NEBOJ SA ožije všetko biele a neónové. Záver festivalu hodinu pred polnocou veľkolepo ukončí ohromujúca Ohňová show v podaní Cirkuskus a večerná Sonáta mesačného svitu v podaní jazzovej kapely Jazzinfection za sprievodu tanečného vystúpenia umelcov z tanečnej školy Alegria. Chýbať nebude ani LED show či bubnová show s Maribondo.

Počas celého dňa čakajú návštevníkov divadelné predstavenia, tvorivé workshopy a prednášky zamerané na osobný rozvoj. Festival ponúka aktivity pre všetky vekové kategórie, na svoje si prídu aj rodičia a starí rodičia.


Počas Lestivalu bude opäť premávať pravidelná kyvadlová doprava z Trnavy, ktorá je od Dolnej Krupej vzdialená 15 minút. Lestibusy budú vyrážať tak ako po minulé ročníky zo železničnej stanice v Trnave a zo zastávky na Zelenom kríčku. ,,Na základe minulého ročníka, kde nám návštevnosť rapídne narástla, sme sa rozhodli navýšiť jednotlivé jazdy. Lestibusy pôjdu každú pol hodinu dva naraz. Aby mali návštevníci pohodlie a mohli sa dopraviť spokojne na festival. Na železničnej stanici vás privítajú rozprávkové víly a posledný Lestibus zo železničnej stanici pôjde o 21.00 h. Čo sa týka poslednej jazdy z festivalu, aj tu budú pripravené Lestibusy, ktoré vás 0.00 h. odvezú z Dolnej Krupej, aby ste si ešte po skončení programu mohli s kamarátmi užiť sektor s miešanými nápojmi.” informuje riaditeľka festivalu Nikola Gergely.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa