„Každé tehotenstvo stojí ženu jeden zub!“ So špeciálnou zubnou pastou pre tehotné a dojčiace mamy to tak nemusí byť.

PR článok, 23. septembra 2022 o 04:00

S obdobím tehotenstva sa predovšetkým spája radosť a očakávanie vytúženého bábätka, avšak s nastávajúcimi hormonálnymi zmenami súvisí aj veľa problémov v ústnej dutine. Slovenská značka dentálnej hygieny biela perla®️ prišla na trh so zubnou pastou špeciálne pre budúce mamičky. Pýtate sa, v čom je táto pasta iná oproti bežnej zubnej paste? Vďaka svojmu zloženiu pomáha predchádzať následkom tehotenských problémov v ústnej dutine. Ranná nevoľnosť a zvracanie niekoľkokrát denne


Táto nepríjemnosť je pre zubnú sklovinu pohromou a podľa štatistík trápi relatívne vysoké percento žien. Zubná sklovina sa skladá z minerálu hydroxyapatitu, ktorý sa však pri nízkom pH (kyslé) v ústnej dutine rozpúšťa a sklovina sa tak oslabuje.

Reflux v posledných mesiacoch tehotenstva

Kyslá žalúdočná šťava rozpúšťa povrchovú vrstvu skloviny, preto je dôležité, ako sa po zvracaní zachováte. Ideálne je NEČISTIŤ SI ZUBY HNEĎ PO ZVRACANÍ, pretože vrchná vrstva skloviny je zmäknutá a mohli by ste si kefkou uškodiť. Ústa si len vypláchnite čistou vodou, počkajte minimálne 20 minút a následne si umyte zuby zubnou pastou. Za ten čas zatiaľ sliny upravia pH v ústach do pôvodnej hodnoty.

Mnoho tehotných žien napína už len zo samotnej chuti zubnej pasty, no práve :zubná pasta pre tehotné a dojčiace mamy od bielej perly®️ má jemnú nedráždivú príchuť, aby vás pri čistení zubov nenapínalo.

Zdroj: https://www.instagram.com/iversanns/

Zápal ďasien

„Jedným z problémov, s ktorým tehotné pacientky prichádzajú do ambulancie, je zápal ďasien. Ďasná citlivo reagujú na zmeny hladín hormónov v organizme a tehotenská gingivitída potrápi nejednu pacientku. Tehotenskými hormónmi spôsobený zápal je našťastie len dočasný a po pôrode spontánn odoznie. Bojovať s takýmto zápalom je náročné, pretože ani úplné odstránenie povlaku nemusí pomôcť. Pasta od bielej perly®️ obsahuje zložky, ktoré napomáhajú k regenerácii ďasien. Medzi ne patrí napríklad panthenol, ktorý je provitamín B5 a má lokálny efekt na sliznice. Ďalej je to olej z japonskej kamélie, ktorý má hydratačné účinky,“ hovorí MDDr. Andrea Hrubá.

Nezabúdajte na to, že v tehotenstve máte nárok na preventívnu prehliadku 2-krát ročne.

Zdroj: https://www.instagram.com/sonaskoncova/

Zubný povlak

Ruku na srdce, neodolateľná chuť na sladké prepadne niekedy každého z nás, nielen tehotné ženy. So zvýšenou konzumáciou sladkých jedál a nápojov dochádza k rýchlejšej tvorbe zubného povlaku. Čím majú baktérie častejší prísun cukru, tým je vrstva povlaku hrubšia a narúša zubnú sklovinu.

Práve zubný povlak je hlavným dôvodom vzniku zubného kazu. Okrem neho však spôsobuje aj spomínaný zápal ďasien a tvorbu zubného kameňa. Avšak so zubným povlakom sa dá bojovať! Je dôležité si čistiť zuby pravidelne 2-krát denne. Nevyhýbajte sa ani čisteniu medzizubných priestorov, pretože zubný povlak v nich môže byť zdrojom nepríjemného zápachu z úst.

„Odporúčam mať mäkkú kefku a stredne abrazívnu pastu. Zubná pasta :pre tehotné a dojčiace mamy má stredné abrazívne RDA (abrazivita), takáto hodnota RDA je vhodná pre ľudí so zvýšenou tvorbou zubného povlaku,“ dodáva zubná lekárka MDDr. Andrea Hrubá.

Zdroj: https://www.instagram.com/minidiamondblog/

Zvýšený obsah vápnika v zubnej paste

:zubná pasta pre tehotné a dojčiace mamy je zaujímavou alternatívou ku klasickej 1450ppm. biela perla®️ znížila množstvo fluoridov v paste na 500ppm, no zároveň doplnila rozdiel zvýšeným obsahom vápnika, ktorý remineralizuje zubnú sklovinu! Zubná pasta je bez umelého SLS penidla, navyše obsahuje kokosový olej, xylitol a enzým Glukóza Oxidáza (prirodzene sa v menšom množstve nachádza v našich ústach), ktorý šetrne bieli zubnú sklovinu.

Základom predchádzania problémov v ústnej dutine počas tehotenstva a dojčenia je teda dodržiavanie perfektnej hygieny, vhodná kefka, správna technika čistenia a vhodná zubná pasta, ktorá poskytne ústnej dutine všetky potrebné látky a minerály v tomto radostnom období.

Túto zubnú pastu si môžete zakúpiť na www.bielaperla.sk s poštovným zadarmo, kde nájdete výsledky realizovaného prieskumu aj množstvo recenzií, alebo v lekárňach a predajniach drogérií DM.

(Článok bol vytvorený v spolupráci so zubnou lekárkou MDDr. Andreou Hrubou, ktorá sa v rámci projektu Zápisník zubárky venuje rôznym zubným témam.)

Zdroj: https://www.instagram.com/minidiamondblog/






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa