FOTO: Ako slávne Slovenky a Češky oslávili MDŽ

Gabriela Bachárová, 8. marca 2021 o 13:09

Čo ženám priali k Medzinárodnému dňu žien Anastasia Kuzminová, Andrea Kerestešová, Aňa Geislerová či Lucie Bílá?

Milujte, radí ženám Aňa Geislerová.

Foto: archív

Uznávaný tanečník a manžel herečky Moniky Hilmerovej Jaro Bekr má v tom jasno: „MDŽ môže byť o kvetoch, o bonboniére... Mal by byť o ženách, o našom rešpekte a vzťahu k nim. Ten v nás od začiatku z veľkej časti formujú ženy nášho života. Ak máte na ne šťastie, potom majú šťastie ženy, ktoré prídu do vášho života neskôr. Jednou z možností, akou im môžeme vzdať hold, je dať im lásku, rešpekt a byť im oporou, keď to potrebujú. Dnes, zajtra, stále. No a dnes pokojne teda aj tá bonboniéra môže byť." Na fotografiách Jaro Bekr so svojou mamou a Monika Hilmerová s tou svojou.



Herečka Andrea Kerestešová, ktorá žije a pôsobí v Českej republike, všetkým ženám zaželala, aby boli jedinečnou ružou či pokojne aj inou kvetinou. Toto prirovnanie našla v Malom princovi, z ktorého citovala: „Moja ruža je dôležitejšia ako vy všetky. Pretože práve ju som polieval. Pretože práve ju som skrýval na noc pod sklenený zvon. Pretože ju som chránil zástenou. Pretože pre ňu som pozabíjal húsenice. Pretože ju som počúval, ako sa žaluje alebo sa vystatuje, alebo dokonca, ako mlčí. Pretože je to moja ruža. Krásny MDŽ."





Moderátor Viktor Vincze mal pre mužov dobrú radu, nekupovať ženám k MDŽ nič: „Od začiatku minulého storočia neprotestovali za bonboniéry a haraburdy, ktoré sa okamžite stávajú odpadom. Darčekom môže byť aj nedeľný obed navarený vami. Vo zvyšku roka urobte všetko preto, aby sa všetky ženy mali minimálne tak dobre ako muži." A vraj postačí, ak tú vašu budete nosiť na rukách. „Ja svoju budem," sľúbil manžel moderátorky Adely Vinczeovej.



Česká speváčka Lucie Bílá si užíva chvíle po boku svojho partnera, zápasníka Radka Filipiho: „Slečny, ženy, dámy, dnes sa nechajme rozmaznávať. Je to náš deň. Láska je najviac."



Moderátorka Kvetka Horváthová má pre všetky ženy toto želanie: „Nech sme silné, keď to treba... Nech sme oporou, ale nehanbíme sa aj oprieť, ak to potrebujeme... Nech nezabúdame byť žensky nežné a láskavé... Nech sme milujúce a milované... Prajné... Nech sa nebojíme byť samé sebou... Všetko najlepšie k MDŽ."



Politička Monika Beňová je už zopár mesiacov šťastnou mamičkou dievčatka, ktorú „zakomponovala" do svojho priania všetkým ženám: „V kočíku spí naša malá žena, už teraz má svoj názor a vie nás dať do pozoru, je milá, nežná, spanilá, krásne tvrdohlavá, ale keď na nás pozrie tými modrými kukadlami, znesieme jej svet k nohám a také sme my všetky. Všetko najlepšie, kočeny."



Spisovateľka, moderátorka a novinárka Tamara Heribanová sa vyznala zo svojho obdivu k ženám: „Ženy drahé, vzácne druhy rodu hominidi, veľa sily, veľa zdravia, veľa trpezlivosti, veľa smiechu, veľa súdržnosti, veľa krásy a radosti! Milujem vás."



Fotogafie s najdôležitejšími ženami svojho života zverejnila česká speváčka Monika Absolonová. Mama a babička, žiaľ, tá už nežije. „Moje milé virtuálne priateľky, všetko najlepšie k MDŽ," zaželala speváčka.



Nielen vlastnej, ale aj seriálovej manželke treba blahoželať k MDŽ, povedal si herec Peter Marcin a vyfotografoval sa so svojou hereckou kolegyňou Zuzanou Tlučkovou, s ktorou tvorí pár v seriáli Susedia: „Všetkým ženám, nielen svojej seriálovej, želám krásny medzinárodný deň žien. Muži, objímte tie svoje, vybozkávajte ich a poďakujte im za všetko."



Biatlonistka Anastasia Kuzminová poďakovala mužom, ktorí ženám doprajú cítiť sa výnimočne. „Nech aj ten váš deň žien je výnimočne žiarivý, usmiaty, voňavý, chrumkavý, zdravý... ako môj. Krásny sviatok vám želám."



„A je to tu! Krásny deň pre nás! Deň, keď sa oslavuje naša ženskosť, sila, nezávislosť, odvaha a zároveň jemnosť. Chceme presne také byť, milované, ale aj slobodné, odvážne, a predsa chránené," tieto slová venovala ženám česká herečka Aňa Geislerová a pridala i dobrú radu: Odvážte sa milovať.



Herečka, moderátorka i spisovateľka Kristína Tormová sa nevyfotografovala s kvetinami ani s mužom ani s ničím iným, ale zato zverejnila vtipnú báseň.










Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >