Bratislava bude cez víkend patriť ľudovým remeslám, bohatý program čaká aj deti

TASR, 27. augusta 2019 o 04:47

Dni majstrov ÚĽUV sa budú konať v Bratislave v sobotu 31. augusta a nedeľu 1. septembra. Do ulíc hlavného mesta zavítajú majstri ľudovej tvorby aj výrobcovia ľudovoumeleckých produktov z celého Slovenska.

Festival s podtitulom Zapleť sa s remeslom pozýva aj na detské remeselné dielne, interaktívne hry pre deti i dospelých, hudobno-tanečné vystúpenia a tradičnú slovenskú kuchyňu.

Hviezdoslavovo námestie sa pomyselne rozdelí na tri kraje – západoslovenský, stredoslovenský a východoslovenský. Návštevníci tu stretnú hrnčiarov, kováčov, tkáčov, krasličiarky, čipkárky, drevorezbárov, drotárov a množstvo ďalších výrobcov. Na pamiatku si môžu od nich kúpiť výrobky a viacerých aj pozorovať pri práci.

Tohtoročné Dni majstrov ÚĽUV sú venované prírodným pletivám. Ústredie ľudovej umeleckej výroby (ÚĽUV) pripravil pre malých aj veľkých návštevníkov na Primaciálnom námestí ukážky výroby z prírodných pletív, ako sú prútie, slama, šúpolie a pálka. Nebude chýbať prezentácia výrobcov, kultúrny program i gastro zóna.

Na Radničnom nádvorí zas tí najlepší košikári z celého Slovenska vytvoria originálne výtvarné inštalácie z prútia. V tradičnej Škole remesiel, ktorá tento rok bude na Hlavnom námestí, si deti vyskúšajú prácu s hlinou, drôtom, kožou, drevom i textilom. Vytancujú sa v školičke tanca a oddýchnu si v oddychovej zóne ÚĽUV-u v Altánku na Hviezdoslavovom námestí.

ÚĽUV aj tento rok pripravil hudobno-tanečný program. Počas dvoch dní sa na pódiu pred historickou budovou SND na Hviezdoslavovom námestí predstavia viaceré folklórne súbory a skupiny.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >