Ako zvláda Dominika Cibulková druhé tehotenstvo: „Poňala som to úplne inak.“

pt, 1. novembra 2022 o 04:09

Športovkyňu v sebe nezaprie. Niekdajšej štvrtej tenistke vo rebríčku WTA Dominike Cibulkovej v cvičení nebráni ani tehotenské bruško. Na sociálnej sieti sa podelila o video z tréningu v posilňovni. Dôvod? Zvedavosť a dobrý pocit zo seba.

Dominika Cibulková keď čakala Jakubka.

Foto: PRAVDA, Ľuboš Pilc

„Úprimne, toto tehotenstvo som poňala trošku inak ako to prvé, a to hlavne pohybovo,“ vysvetľuje na svojom instagramovom profile mama dvojročného Jakubka. „Od začiatku tehotenstva sa nevzdávam môjho kardia, ale naopak, ma to viac motivuje. Povedala som si, že 3-4-krát do týždňa po hodinke mi len prospeje.“

Dominika spomína, že keď čakala Jakubka, nepohla „ani prstom“ a potom pohybový výpadok riadne cítila. A to napriek tomu, že nepatrí k ženám, ktoré chcú po pôrode za každú cenu rýchlo schudnúť, lebo ich trápi nadváha a radi by mali najrýchlejšie späť svoju váhu. „Ja som to mala prvých cca osem mesiacov, pokiaľ som Jakubka kojila, naozaj na háku, nepotrebovala som k dobrému pocitu potlesk okolia, ako som krásne a rýchlo schudla. Najdôležitejšie pre mňa bolo, aby som Jakubka dobre nakojila, nič iné ma nezaujímalo.“ Priznáva tiež, že nie je z tých, ktorým po pôrode idú kilogramy rýchlo dolu a pracovať na sebe začala zhruba po roku. „Do polroku som bola naspäť,“ vraví.

Teraz, pri druhom dieťati, ktorého očakávanie oznámili s manželom Michalom len nedávno, sa rozhodla zobrať všetko z iného konca a aktívne sa hýbať. Vysvetľuje, že sama je zvedavá, ako sa na nej aktivita počas tehotenstva prejaví, na rozdiel od prvého „lenivého tehotenstva“.

„Každá sme iná a jedinečná, každá máme iné brucho, inú postavu, iné spaľovanie, niektorá vyzerá v piatom mesiaci ako pred pôrodom a na niektorej ani nie je vidno bruško. Myslím, že by sme to v civilizovanom svete mali každý akceptovať a nechať každého váhu a bruško a podobné veci na ňom,“ uzatvára Dominika.

A takto zarezáva budúca dvojnásobná mama v posilňovni.

S manželom Michalom a synom Jakubkom, keď oznámili, že ich rodina sa rozrastie.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >