Ako si privyrobiť počas materskej? Poradíme vám, čo sa dnes oplatí vyskúšať

PR článok, 15. septembra 2021 o 04:01

Príspevok na materskej či rodičovskej dovolenke niekedy iba ťažko pokryje náklady na dieťa. Na extra výdavky už vôbec nie je priestor. Chcete si privyrobiť peniaze navyše alebo máte chuť sa popri starostlivosti o svojho potomka realizovať aj trocha inak? Máme pre vás niekoľko nápadov.


1. Stráženie detí je vyhľadávanou záležitosťou

Ste typ, ktorý sa na materskej vyslovene našiel? Ak bez problémov zvládnete popri vlastnom jedno dieťa navyše, máme pre vás najjednoduchší z našich tipov. Mamičiek, ktoré hľadajú pravidelné či príležitostné opatrovanie svojho potomka, je v súčasnosti veľa. Stačí len rozhodiť siete.

Skúste túto službu ponúknuť v lokálnych alebo mamičkovských skupinách na sociálnych sieťach, prípadne svoj inzerát zverejnite v miestnom obchode či materskom centre.

Garantujeme vám, že na záujemcov nebudete musieť dlho čakať. Suma, ktorú si zarobíte, je v tomto prípade veľmi individuálna, keďže druhé dieťa strážite popri svojom vlastnom, a teda sa mu nevenujete „naplno“.

2. Otvorte si vlastný online obchod

Vyrábate mydlá, pečiete torty alebo šijete rozkošné vecičky? Alebo by ste chceli ponúkať na trhu iné zaujímavé výrobky, ktoré nakúpite od dodávateľov? Dnes na rozbehnutie vlastného online obchodu naozaj nepotrebujete veľké investície a tím programátorov. Vďaka platforme Shoptet si môžete jednoduchý e-shop naklikať a spustiť za jeden deň, stačí si len vybrať vhodnú šablónu.

Celé rozhranie je jednoduché, prehľadné a, samozrejme, v slovenčine. Dokonca vás to nebude ani nič stáť, pri malom objeme do desať produktov je prenájom e-shopu celkom zadarmo. Aj ceny pre väčšie objemy sú stále veľmi priaznivé. Že s predajom cez internet nemáte žiadne skúsenosti? Nič to, Shoptet pre svojich členov ponúka zadarmo návody, vzdelávanie cez Shoptet Univerzitu a skupinu na Facebooku, kde sa môžete poradiť s ostatnými, aby sa vášmu novému online biznisu naozaj darilo. Tak hor sa do podnikania.


ZISTIŤ VIAC O E-SHOPOVOM RIEŠENÍ SHOPTET



3. Využite svoj cit pre poriadok

Nič vás nepoteší viac ako vyblýskaný byt či pohľad cez čerstvo umyté okná? Vášeň pre poriadok môžete speňažiť. Na chvíľu sa dostanete z domu, pri upratovaní si môžete konečne vypočuť svoj obľúbený podcast alebo sa zvŕtať popri počúvaní príjemnej hudby a nikto vás nebude otravovať, aby ste púšťali detské pesničky.

Stačí sa porozhliadať po inzerátoch na sociálnych sieťach a v miestnych novinách. Zaručene natrafíte na niekoho, kto hľadá upratovanie domácnosti alebo firmy. Svoje služby môžete ponúknuť aj cez sociálne siete alebo posuňte túto informáciu ďalej cez známych a kamarátov, prípadne sa zaregistrujte na špecializovaných stránkach, ako je napríklad Domelia.sk. Suma, ktorú za upratovanie dostanete, závisí od lokality, zákazníka a typu práce. Pohybuje sa v rozmedzí od 3 do 10 eur za hodinu.

4. Stavte na katalógový predaj

Máte široký okruh známych mamičiek, ale neviete o nikom, kto by realizoval predaj cez katalóg – či už kozmetiky, alebo napríklad esenciálnych olejov? Môžete sa do toho pustiť sama. Vyberte si produkty, ku ktorým máte dôveru, zaujímajú vás a ideálne ich sama plánujete používať. Je len na vás, ako veľmi sa do predaja pustíte. Objednávky sa s najväčšou pravdepodobnosťou nebudú hrnúť samy od seba – čaká vás veľa stretnutí, študovania aj vysvetľovania.

Výhodou je, ak ste extrovertná povaha a máte veľa známych. Pozor však, našliapujte jemne, aby ste si nepokazili vzťahy priveľkou snahou predávať. Koľko si zarobíte, záleží najmä na vás. Môžu to byť desiatky, stovky či dokonca tisícky eur. Platí však, že čím viac zarobíte, tým viac času a energie musíte do práce vložiť a pri vyšších sumách ide neraz o desiatky hodín týždenne.

5. Písanie textov na externú spoluprácu

Gramatiku máte v malíčku a písanie je vaša vášeň? Obsah v dnešnej dobe predáva, a ak máte rozhľad a ideálne aj nejaké skúsenosti, poobzerajte sa napríklad po internetových magazínoch či contentových agentúrach. Aj v súčasnosti neustále hľadajú externých spolupracovníkov.

Často však na začiatok potrebujete zaslať ukážky svojich prác alebo vypracovať zadanie. Dobrým odrazovým mostíkom preto môže byť založenie vlastného blogu. Môžete taktiež skúsiť napísať pár článkov na určitú tému a dať ich prečítať niekomu konkrétnemu z brandže. Ak vám skúsenosti nechýbajú, zaujímavých klientov z radov online obchodníkov môžete nájsť napríklad na Partneri.shoptet.sk. A koľko si písaním môžete zarobiť? Menej skúsení autori približne od 5 eur za článok až po desiatky eur za jeden text pre tých skúsenejších.

ZISTIŤ VIAC O PROGRAME SHOPTET PARTNERI






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa