5 slávnych oteckov, ktorí vychovali deti sami

Gabriela Bachárová, 28. júla 2022 o 04:00

Severoírskemu hercovi Liamovi Neesonovi zomrela manželka po páde na lyžiach, írskemu hercovi Pierceovi Brosnanovi vzala ženu rakovina. Spolu so spevákom Lennym Kravitzom, hercom Johnom Travoltom a futbalistom Cristianom Ronaldom majú spoločné to, že svoje deti vychovávali sami.

Deti vychovával sám po smrti manželky aj herec Pierce Brosnan.

Foto: MGM.

Liam Neeson

Obľúbeného severoírskeho herca Liama Neesona (70) možno poznáte z filmu Láska nebeská, kde stvárnil otca, ktorý musí sám vychovávať svojho syna, pretože mama chlapca zomrela. V skutočnom živote sa mu stalo to isté. Pred 13 rokmi jeho manželka, herečka Natasha Richardsonová zomrela vo veku 45 na následky tragického pádu. Osudnou sa jej stala snaha naučiť sa lyžovať. Hoci sa najskôr zdalo, že nie je zranená, o dve hodiny si začala sťažovať na silnú bolesť hlavy. O dva dni neskôr zomrela na krvácanie do mozgu.

Liam zostal sám na dve deti, chlapcov Daniela a Michaela, ktorí boli vtedy v citlivom tínedžerskom veku. Bolo to veľmi náročné obdobie, no ako sa herec vyjadril, práve synovia mu ho pomohli prekonať. Dlhý čas sa venoval len im a až po siedmich rokoch od straty manželky si dovolil znovu sa zamilovať.

Michael má dnes 27 rokov a je rovnako hercom, dokonca i spolu so svojím otcom zahral vo filme Made in Italy, v ktorom sa otec a syn vracajú do svojho talianskeho domu, kam už dlho nevkročili, pretože im tam tragicky zomrela mama a manželka. Mladší Daniel, ktorý v auguste oslávi 26 rokov, vyštudoval herectvo a digitálne médiá a okrem iného uviedol už na trh svoju vlastnú značku ekologického oblečenia.

Liam Neeson so zosnulou manželkou.

Herec so synom Michaelom vo filme Made in Italy.

John Travolta

Populárny americký herec John Travolta (68) si síce plnými dúškami užíval svetskú slávu, ale v osobnom živote veľa šťastia nemal. Pred trinástimi rokmi zomrel na dovolenke jeho autistický šestnásťročný syn Jeet, keď spadol a udrel sa o vaňu. A jeho žena, herečka Kelly Preston, s ktorou boli svoji takmer tridsať rokov, ho pred dvomi rokmi opustila vo veku 57 rokov, podľahla rakovine prsníka.

Umelec zostal sám na dve deti. Dcéra Ella Bleu je už veľká, má 22 rokov a výchovu otca tak veľmi nepotrebovala, no syn Benjamin má ešte len 12 rokov. John Travolta sa svojej novej úlohy zhostil so cťou, možno aj preto, že v otcovskej úlohe sa cíti ako doma. „Je privilégium byť otcom. Milujem svojej deti,” nechal sa počuť.

John Travolta s deťmi.

Kelly Preston.

Pierce Brosnan

Aj írsky herec Pierce Brosnan (69), známy najmä ako piaty predstaviteľ Jamesa Bonda, ktorého stvárnil celkom v štyroch filmoch, okúsil trpkosť osudu. Jeho prvá manželka, herečka Cassandra Harris zomrela na rakovinu vaječníkov v roku 1991. Mala len 43 rokov. Herec tak zostal slobodným ocom troch detí, z toho dve staršie, Charlottu a Christophera, si do manželstva priniesla Cassandra.

Spolu mali syna Seana, v čase matkinej smrti len osemročného. Obe nevlastné deti si po smrti vlastného otca herec adoptoval. A keďže nešťastie nechodí po horách, pred deviatimi rokmi zomrela na tú istú rakovinu ako jej mama aj Charlotte, mala len 41 rokov.

Po smrti manželky sa Brosnan znovu oženil až o desať rokov. Vzal si americkú novinárku Keely Shaye Smithovú, s ktorou má dvoch synov a sú stále spolu.

So synom Seanom, ktorého mal s Cassandrou Harris.

So súčasnou manželkou a spoločným synom Parisom.

So súčasnou manželkou.

S prvou manželkou Cassandrou Harris.

Lenny Kravitz

Dcéru Zoë (33), ktorá je dnes vyhľadávanou modelkou, ale i herečkou, najskôr vychovávali obaja rodičia, americký rockový spevák Lenny Kravitz (58) a herečka Lisa Bonet. Hudobník sa však so ženou rozviedol a dcéra išla do striedavej starostlivosti. Keď však mala jedenásť rokov, rozhodla sa, že chce bývať len s otcom. Otec a dcéra majú spolu isto aj vďaka spoločne strávenému času vynikajúci vzťah. „Ja som ty a ty si ja. Milujem ťa nekonečne,” takto láskyplne spevák o dcére hovorí.

Hudobník s dcérou ako malým dievčaťom.

A dnes.

Cristiano Ronaldo

Slávny portugalský futbalista Cristiano Ronaldo (37) sa v úlohe otca dokonale našiel, má ich celkom päť. Prvého, dnes už 12-ročného syna Cristiana mu porodila pravdepodobne náhradná matka. Pred piatimi rokmi mu do života pribudli dvojčatá, syn Mateo a dcéra Eva a ani ich mama nie je známa. So súčasnou partnerkou Georginou Rodriguez má trojročnú Alanu Martinu a v apríli sa tešili na príchod dvojčiat, žiaľ, prežilo len dievčatko Bella Esmeralda, chlapček po pôrode zomrel.

Cristiano Ronaldo s celou rodinou po príchode z pôrodnice.

Takto rodina trávi leto.

S partnerkou.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >