Tipy na knižné vianočné darčeky pre deti

PR článok, 23. novembra 2022 o 00:00

Vianoce sa už nezadržateľne blížia a všetci sa už pomaly pripravujeme na tieto najkrajšie sviatky v roku. Na svete azda neexistuje nič krajšie ako rozžiarené detské oči pri vianočnom stromčeku. Vyberať vianočné darčeky pre najmenších nie je vždy ľahké. Premýšľate aj vy nad tým, aké darčeky vybrať pre vaše deti? Ako splniť detské priania, darovať radosť, a pritom darčekom umožniť, aby sa hrou ďalej rozvíjali, alebo aby darček priniesol krásne spoločné okamihy celej rodine?


Ideálnym darčekom, ktorý splní všetky tieto očakávania, môže byť kniha a my vám priblížime zopár skvelých knižných tipov pre deti.

Vianoce s opicou Škoricou

Poznáte opicu Škoricu? No pravdaže! Je to tá rozprávková opička, ktorá sa svojim kamarátom Jurkovi, Paľkovi a Emke v predchádzajúcich knižkách postarala o nejedno veselé i napínavé dobrodružstvo. Naša malá nezbednica totiž dokáže kúzliť. Veru tak. A nie vždy sa jej to čarovanie podarí, takže s ňou nikdy nie je nuda. Opica Škorica vám aj v tejto vianočnej knižke predvedie naozaj nečakané kúsky. No pozor! Jej príbehy nemôžete čítať tajne! Prezradí vás totiž hlasný smiech.

Vianočná besiedka

Nastal príjemný predvianočný čas a deti v škôlke sa pripravujú na spoločnú vianočnú besiedku. Chystajú sa vystúpiť na pódiu kultúrneho domu. Janko s Dorotkou dostali za úlohu nacvičiť spoločný tanec. Pani učiteľky im pomáhajú, no obaja sú hanbliví a nemotorní. Padajú, narážajú do seba, skáču si po nohách, až sa počas nácviku zgúľajú do tajnej chodbičky, kde objavia úžasnú myšaciu rodinku s kopou hudobných nástrojov. Myšacia rodinka im dá niekoľko nezabudnuteľných rád. Vďaka nim sa udejú malé zázraky a dokážu sebe aj ostatným, že všetky sny a túžby sa naplnia, ak sa o to sami húževnato pričiníme.


Kedy už prídu Vianoce?

Medvedík sa už nevie dočkať Vianoc. Aby mu čas uplynul rýchlejšie, každý večer, keď si otvorí okienko na adventnom kalendári, mu mama medvedica porozpráva príbeh. Vypočuje si 24 príbehov o takom medvedíkovi, ako je on, a o jeho dlhej, namáhavej púti do Betlehema.


Lula a bodky

Krásne ilustrovaný príbeh o dievčatku a jeho bodkovaných šatách. Kde bolo, tam bolo, boli raz jedny šaty, ktoré boli žlté ako hlavička púpavy a celé bodkované. Jedného dňa sa však do mesta prihnal silný vietor a bodky zo šiat odfúkol! Podarí sa ich Lule nájsť a vrátiť späť na šaty, kam patria?


Detektív tchor Hektor znova na stope zločinu

Detektív tchor Hektor už vyriešil množstvo náročných kriminálnych prípadov. So svojím asistentom prasiatkom Alfonzom Klobásom najskôr naháňal zločincov na Slovensku. Chýr o jeho detektívnych schopnostiach zaletel aj do Afriky, kde sa takisto preslávil svojimi výnimočnými detektívnymi schopnosťami. Vtedy mu pri pátraní pomáhal hroch Prďoch, no tentoraz v Ázii si musí poradiť sám.


Včielka Adelka

Na rozkvitnutej lúke posiatej kvetmi sa stretli nerozluční priatelia. Včielka Adelka, húsenica Klementínka, mucha Agneša a chrobák Teodor. To bolo radosti, keď si tí štyria postavili spoločný domček, keď sa včielka na chvíľu stala krajčírkou, keď sa húseničke Klementínke podarilo všetkých rozosmiať, ale prihodilo sa aj čosi, čo vystrašilo chrobáka Teodora. O humorné zážitky priatelia núdzu nemali. Ba čo viac, Adelka porozprávala priateľom o živote včielok, o robotniciach, včelej kráľovnej, či trúdoch, o tom, aká je to krásna, no nesmierne náročná práca, prinášať iným úžitok. A to včielky medonosné dokážu viacerými spôsobmi. Akými? Dočítate sa v knižke.


Moja prvá kniha o zvieratkách

Táto krásne ilustrovaná séria obsahuje dve časti, pričom v jednej sa najmenší čitatelia dozvedia veľa zaujímavosti zo života lesných zvieratiek a v druhej časti zasa zo života zvieratiek na lúke. V lese a na lúke plnej zvieratiek sa stále niečo deje. Kde býva rodinka krtkov? Čo chrumká veverička najradšej? Kto to tam veselo skáče zo stebla na steblo? Na každej dvojstrane je obrázkový slovník s názvami zvieratiek.




Jazdiť, letieť, posúvať sa

Veľa, veľa vozidiel! V meste, na vidieku, na stavbe i v detskej izbe – všade sa to hemží vozidlami. Okolo letí balón! Viete, ako vyzerá lanové rýpadlo? Alebo katamaran? Lexikón, v ktorom nájdete viac než 200 rozličných vozidiel bol s láskou vymyslený pre všetkých malých hrdinov!


Mami, oci, vážim si to

Obľúbené knihy známej detskej psychologičky Petry Arslan Šinkovej pomáhajú rodičom s výchovou dieťaťa. Pri čítaní knihy Mami, oci, vážim si to sa s deťmi porozprávajme o tom, čo znamená vďačnosť a úcta, že nič nie je samozrejmosť, ani darčeky, jedlo na prestretom stole či obetavý starý rodič. Pomocou troch príbehov v knihe otvoríme s deťmi témy pravých životných hodnôt. Príbehy oveľa viac ako poúčanie pomáhajú deťom vcítiť sa do situácie a pochopiť ju.









Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa