Tip na akciu: Detská nedeľa v Múzeu slovenskej dediny v Martine ponúkne hry i zábavu

TASR, gb, 25. mája 2023 o 04:01

Deň plný hier a zábavy ponúknu v nedeľu 28. mája návštevníkom Múzea slovenskej dediny v Martine na podujatí Detská nedeľa.

Takto to na podujatí pre deti vyzeralo minulý rok.

Foto: Múzem slovenskej dediny

TASR o tom informovala
Hlavný program pripravili deti deťom. „Na podujatí vystúpia detské folklórne súbory Cipovička z Centra voľného času v Žiline, Malý Lysec z Belej-Dulíc a Žabka zo Žabokriek. Ich spoločné vystúpenie bude spojené so školou ľudového tanca pre najmenších. Príbeh Ako išlo vajce na vandrovku? rozpovie Divadlo Ofina z Ružomberka,” uviedla kultúrno-propagačná manažérka Slovenského národného múzea v Martine Milena Kiripolská.

Pre najmenších návštevníkov bude pripravené putovanie rozprávkovým lesom pod vedením študentov Súkromnej spojenej školy z Martina. „Tradičné účesy budú dievčatám česať študentky Strednej odbornej školy obchodu a služieb z Martina. Ako sa sedelo v starých školských laviciach či písalo na tabuľky, budú môcť návštevníci vyskúšať v škole z Petrovíc,” priblížila manažérka.

V tvorivej dielni si deti vlastnoručne zhotovia korkovú loďku, „vĺčka” či tradičnú „frndžalku” z gombíkov. „Súčasťou podujatia budú aj hry na tráve či kolková dráha. Nebude chýbať obľúbená detská tombola, ukážky tradičnej ľudovej a umeleckej výroby. Deti do šesť rokov majú vstup voľný, do 15 rokov majú zľavnené vstupné jedno euro,” dodala Milena Kiripolská.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa