
Najlepší domáci langoš podľa moderátorky Karin Majtánovej.
Foto: Shutterstock.comVyskúšate pestré variácie na hot dogy, domáce zemiakové hranolčeky, jednoduchý domáci kebab v chlebovej placke, domáci gyros v tortile, palacinky plnené tvarohovou plnkou i marhuľovým džemom, pizzu, ktorú milujeme, zemiakové lokše s makom, zemiakové špirálky či gofry? Ako malú ukážku vám ponúkame recept na najlepšie langoše podľa moderátorky Karin Majtánovej. Všetky recepty nájdete na tomto odkaze na webe www.varecha.sk.
Najlepšie langoše podľa moderátorky Karin Majtánovej
Úžasné langoše z cesta, ktoré kysne v chladničke. Televízna moderátorka Karin Majtánová ich niekedy robí aj pre susedov, vtedy ich upečie aj 40.Suroviny
1 kg hladkej múky
500 ml mlieka
50 g čerstvého droždia
štipka práškového cukru
250 ml kyslej smotany
1 ČL sódy bikarbóny
1 ČL soli
Na vyprážanie:
olej
Na dochutenie:
cesnak
soľ
kyslá smotana
tvrdý strúhaný syr
kečup
Postup
1. Do teplého mlieka pridáme štipku cukru, rozdrobíme droždie a necháme vzísť kvások, trvá to asi 10 minút.
2. Do misy nasypeme múku, zmiešame so sódou bikarbónou, soľou a kyslou smotanou, prilejeme kvások a dôkladne vymiesime hladké cesto. Cesto prikryjeme utierkou a odložíme do chladničky kysnúť asi na hodinu.
3. Cesto vyberieme z chladničky, vytvarujeme z neho 20 bochníčkov a necháme ich podkysnúť ešte 20 minút.
4. Vykysnuté bochníčky naťahujeme naolejovanými rukami do tvaru langoša a vyprážame z oboch strán na hrubšej vrstve rozpáleného oleja dozlatista.
5. Podávame podľa chuti potreté pretlačeným cesnakom, so soľou alebo s kyslou smotanou a nastrúhaným syrom či s kečupom.