Ako som sa naučila piecť cez rok 2020

silvia16Silvia16 22. decembra 2020 o 21:17

Kto nepozerá YouTube videa?

Pamätám si, ako som na konci roka 2019 som pozerala zopár z úžasných videí na zdobenie tort a dala som si novoročné predsavzatie na rok 2020. Rozhodola som sa naučiť sa piecť a chcela som vyskúšať upiecť bábiku Barbie! Začala som pozerať návody na pečenie na youtube a začala som sa učiť, ako piecť jednoduché veci prostredníctvom ivh videí. Potom v marci 2019 sme sa dozvedeli o Covid-19 a začala prvá karanténa.

Moja rodina (rovnako ako mnoho ďalších) sa poriadne zľakla a my sme tie prvé tri dlhé mesiace presedeli doma. To, čo mi pomohlo fungovať ďalej bolo pečenie cez víkendy. Kedže pracujem na plný úväzok, teraz z domu a moje detí tiež začali študovať z domu, mali sme šťastie, že náš úžasný manžel / otec, nám počas týždňa rád vyvýral úžasné obedy.

Ale keď prišli víkendy, presadila som si čiapku (povedané po anglicky) a z nudnéj administratívnej pracovníčky som sa stala kráľovnou pečenia 👑 (ak si nebudem veriť sama sebe, kto bude?).

Začala som s jednoduchými receptami na pečenie ako maffinky, viktoriánsky piškót, čokoládový piškót, krémové polevy rôznych druhov, mrkvový koláč a tak ďalej. Dokonca som zvládla aj švajčiarsky bielkový krém na zdobenie tort!

Keďže pracujem na plný úväzok a som mamou dvoch detí, víkendy bol jediný čas na pečenie, ale tento rok som sa stihla naučiť základy: dozvedela som sa, že suroviny musia byť rovnakej teploty, aby sa dobre premiešali, že medzi margarínom a maslom je veľký rozdiel, že všetké suroviny majú pri pečení špecifickú funkciu: múka dáva štruktúru, prášok do pečiva vzduchové bubliny, vajcia fungujú ako lepidlo, cukor ako prezervácia, tuk dodáva mäkkosť a mlieko dodáva vlhkosť, že pečenie je veda a že pri pečení potrebuje človek veľa trpezlivosti a že na zdobenie torty potrebujete rôzne nástroje! Že miska musí byť bez tuku, aby sa pusinka dobre premiešala a oveľa viac.

Najdôležitejšie je, že som upiekla moju vysnivanú prvú tortu Barbie, na ktorú som bola celkom hrdá. Dokázala som sama sebe a dúfam, že aj ostatným, že človek sa môže učiť a dosiahnuť vo svojom živote v ktorejkoľvek fáze a veku, keď sa rozhodne, vynaloží na to svoju myseľ a vytrvá, aj keď veci nefungujú na prvýkrát tak, ako by sme chceli. Tento rok som zavŕšila 40 rokov a dúfam, že to pre niekoho sem bude niečo znamenať.

Moje torty a koláče a videá nie sú dokonalé a ani nemali byť. Chcela som zdieľať svoju cestu ku pečeniu so všetkými! Mladými alebo starými. Každým, kto chce piecť, ale neučil sa piecť vo škole! Teraz verím, že pečenie je pre každého, bez ohľadu na pohlavie, vek alebo skúsenosti. Chcela som sa s vami podeliť o svoju cestu pri pečení, aby som ukázala všetkým, ktorí snívajú o pečení, ale sa boja vyskúšať. Moja cesta by im mala ukázať, že pečenie je pre každého a každý z nás môže upiecť tortu pre svojich priateľov, deti, rodinných príslušníkov. Musíme len ísť do tej kuchyne, zapnúť ten mixér, rozbiť nejaké to vajce a vymixovať najaký ten krém! Nemusia vyzerať perfektne, stačí keď nám to urobí radosť 😉.

Dúfam, že moja cesta bude inšpirovať aspoň jednu dušu k pečeniu. Jedného dňa mi prišla správa na mojej Facebook stránke, že moje video inšpirovalo jednú osobu pokúsiť sa upiecť a že keď videla moje video, povedala si, že ak som to dokázala ja, tak to dokáže aj ona: Toto mi urobilo veľkú radosť! Práve preto som natočila svoje prvé košíčky a podelila som sa o svoje prvé pokusi krémovania koláčov. Vedela som, že neboli úžasné, ale moje videá nemali slúžiť na predvádzanie úžasných koláčov. Na YouTube a sociálnych sieťach je takých videí dosť. Boli o tom, ako si začiatočník môže jeden z tých koláčou upiecť.

Boli chvíle a večere, keď som sa cítila vyčerpaná a hoci som to chcela vzdať, každé ráno som sa zobudila na úžasnú správu od sledovateľa, ktorý mi ďakoval za zdieľanie môjho videa alebo mojích tipov pri pečení. A opäť som piekla ďalší koláč 😉.

Zhodou okolností som upiekla svoju Barbie tortu v deň, keď oznámili u môjho manžela v práci, že majú prinesť v piatok tortu do práce, s ktorou sa mali podeliť so svojimi kolegami, takže moja torta Barbie spolu s mojou mrkvovou tortou to dotiahla až tam. Aká česť!
Takže moja cesta pokračuje. Dokončila som svoje minuloročné predsavzatie a hádajte čo! Už som si prichystala aj moje nové budúcoročné predsavzatie: naučiť sa ako si vyrobiť niekoľko zaujímavých krémov na plnenie tort a zrkadlovoú glazúru. Kto sa ku mne tento rok pripojí na mojej ceste? Dúfam, že zopár z vás ♥ ️

Šťastný nový prosperujúci rok 2021. Nenechajme, aby nám covid-19 zabránil, aby sme si užívali život, učili sa nové veci a užívali si čas s rodinou s niekoľkými koláčikmi 🍰🎂.

Chceli by ste ma naučiť zaujímavú plnku do torty, krém? Spojte sa so mnou. Ďakujem!
Silvia Zeroual
@cookingwithsilviaz
Youtube channel: Silvia Zeroual


Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa