Školák

  • Obrázok Dnešné deti sa nevedia sústrediť. 6 rád, ako im pomôcť

    Dnešné deti sa nevedia sústrediť. 6 rád, ako im pomôcť

    Maťko si robí domáce úlohy, ale nie je schopný sa na to sústrediť dlhšie ako minútu, hneď niekam odbieha. Keď má prečítať pár viet zo šlabikára, narobí v tom desať chýb. Mýli si písmena či zle vysloví koncovku slova, pritom je šikovný a inteligentný. Mnoho dnešných detí trpí neschopnosťou koncentrácie, môže sa to však s pomocou rodičov naučiť.

  • Obrázok Vyšla kniha o slovenských dejinách pre deti

    Vyšla kniha o slovenských dejinách pre deti

    Stručné dejiny Slovenska pre najmladších čitateľov, tak sa volá nová kniha, ktorou chce autorka Denisa Gaálová prilákať deti k záujmu o minulosť vlastnej krajiny.

  • Obrázok Školáci hlasujú za svojich tohtoročných hrdinov

    Školáci hlasujú za svojich tohtoročných hrdinov

    Žiaci na 2200 školách na Slovensku majú možnosť rozprávať sa o hrdinských skutkoch svojich rovesníkov a vybrať z nich ten, ktorý považujú za najdôležitejší. Každoročná anketa Detský čin roka sa vyhodnotí v decembri, tento mesiac sa s ňou zoznamujú v školách.

  • Obrázok Projekt „Záložka do knihy spája školy“ vedie deti k čítaniu

    Projekt „Záložka do knihy spája školy“ vedie deti k čítaniu

    Žiaci, ktorí sa zapoja do projektu nazvaného Záložka do knihy spája školy, si vyrobia záložky a vymenia si ich so školákmi z pridelenej partnerskej školy. Cieľom je priviesť deti k čítaniu a rozvinúť spoluprácu medzi školskými zariadeniami.

  • Obrázok Školy v Liptovskom Mikuláši usilujú o vznik dažďových záhrad

    Školy v Liptovskom Mikuláši usilujú o vznik dažďových záhrad

    Vo viacerých školách v Liptovskom Mikuláši by už na jar budúceho roka mohli vzniknúť záhrady bohaté na rastlinstvo, vtáctvo a hmyz. Mesto sa rozhodlo zapojiť do projektu na vytváranie takzvaných dažďových záhrad.

  • Obrázok Tie deti len tak nenechám! Riaditeľ školy chce dať šancu hendikepovaným

    Tie deti len tak nenechám! Riaditeľ školy chce dať šancu hendikepovaným

    Jeho škola začala v tomto školskom roku ako prvá zo stredných škôl na Slovensku prijímať aj žiakov s ľahkým mentálnym postihnutím.

  • Obrázok Angličtina či iný jazyk? Školy dostanú od budúceho roka na výber

    Angličtina či iný jazyk? Školy dostanú od budúceho roka na výber

    Angličtina na základných školách by od budúceho školského roka nemala byť povinná. Ministerka školstva Martina Lubyová (nominantka SNS) chce dať totiž školám na výber, aby sami rozhodli, aký svetový jazyk svojim žiakom ponúknu.

  • Obrázok Škola doma dáva deťom slobodu

    Škola doma dáva deťom slobodu

    Najznámejšou domácou žiačkou je od tohtoročných olympijských hier v Pchongjangu česká snowboardistka a zjazdárka Ester Ledecká. Jej rodičia patria u našich susedov v tejto oblasti medzi priekopníkov, a doteraz na domáce vzdelávanie nedávajú dopustiť.

Ďalšie naše weby