Z galérií priamo na Vaše zápästie. Noste aj Vy umenie Ľudovíta Fullu

PR text, 5. decembra 2021 o 04:20

Objavte aj vy limitované edície hodiniek IRISIMO x FULLA. Modely inšpirované dielami majstra Ľudovíta Fullu sú jedinečné a navrhnuté na Slovensku.

Milujete umenie? Potom určite presne viete, čo treba robiť, ak chcete vidieť naozaj špičkové diela. Zájdete do galérie či múzea a strávite tam niekoľko hodín. Samozrejme, keďže umenie nosíte hlboko v srdci, túto cestu absolvujete ochotne a radi. Dokonca aj zo vstupného máte dobrý pocit, lebo viete, že bude použité na starostlivosť o naše spoločné kultúrne dedičstvo. Čo by ste však povedali na to, keby umenie prišlo za Vami? Prípadne ešte lepšie - čo ak by ste toto umenie mohli mať neustále pri sebe a zároveň by ste podporili činnosť našich galérií?

Nová kolekcia IRISIMO X ART

Ak sa vám, rovnako ako nám, táto myšlienka zdá ako skvelý nápad, radi vám oznamujeme, že s príchodom kolekcie IRISIMO X ART sa idea stala realitou. Prostredníctvom fragmentov slávnych obrazov a grafík zakomponovaných do dizajnu hodiniek hrdo vyjadrujeme svoj vzťah k umeniu a poukazujeme tak na nadanie a výnimočnú obrazotvornosť vzácnych ľudí, ktorých nadčasové maľby sa stali neoddeliteľnou súčasťou národného bohatstva.


Cez prísne limitované edície sa aj vy môžete stať súčasťou atraktívneho sveta - takého, ako ho cez svoju tvorbu vnímali epochálni maliari. Každý model zo série IRISIMO X ART zdobí okrem fotorealistickej potlače koženého remienka aj podpis autora daného diela na ciferníku a na viečku. Navyše, motív použitý na remienku nájdete v jeho zmenšenom, no kompletnom vyobrazení vo vnútri balenia spolu so stručnými popisnými informáciami.

Premiéra s majstrom Fullom

Na svojom zápästí môžete už dnes nosiť fenomenálneho Ľudovíta Fullu. Práve jeho diela sa stali motívom, ktorý sme po dlhých úvahách zvolili pre úvodné dve limitované, individuálne číslované edície hodiniek vyrobené v počte 149 kusov. Už teraz síce v hlavách nosíme nápady na ďalšie obdobne koncipované hodinky, no dnešok patrí len a len Ľudovítovi Fullovi.

Z KAŽDÉHO PREDANÉHO KUSU HODINIEK PODPORÍME SUMOU 10 € ČINNOSŤ GALÉRIE ĽUDOVÍTA FULLU V JEHO RODNOM MESTE.

Juraj Bednár, CEO IRISIMO


Premiéra modelov s maľbami majstra Fullu je pre nás symbolická, ale tiež celkom logická. Rovnako ako Ľudovít Fulla sme rodení Ružomberčania, galériu na ulici Dušana Makovického sme navštívili nespočetnekrát a k jeho tvorbe nás teda okrem úcty viaže aj iné, osobnejšie puto. Navyše, vždy sme si priali nájsť spôsob, ako prepojiť hodinky, ktorých predaju sa venujeme viac než pätnásť rokov, a našu vášeň - umenie. V týchto naoko nesúvisiacich oblastiach záujmu totiž vidíme jasnú paralelu, v ktorej je túžba umelcov zachytiť do svojich diel jedinečnosť okamihu rovnako nekonečná, ako nekonečné je plynutie času.



Ak ste pripravení na prenesenie obrazov jedného z najuznávanejších slovenských maliarov z plátien na remienky hodiniek, prosím, zoznámte sa s prvými modelmi zo série IRISIMO X FULLA a cez ne tiež s filozofiou celej kolekcie IRISIMO X ART.

GIRL WITH GRINDER 1972 IRLF01 LIMITED EDITION 149PCS
Jednoduché a zároveň jedinečné. Pri návrhu týchto hodiniek sme sa nechali inšpirovať neprehliadnuteľnou olejomaľbou s názvom Dievča s mlynkom (1972). Figurálna kompozícia s motívom mladej ženy patrí k Fullovým obľúbeným námetom a objavuje sa v jeho viacerých dielach. Vychutnajte si majstrovstvo práce s farbami vytlačené na kožený remienok a doprajte si kvalitu v podobe puzdra z leštenej ušľachtilej ocele a zafírového sklíčka.


DATOVANIE: 1972
MIERY: výška 130.0 cm, šírka 90.0 cm
VÝTVARNÝ DRUH: maliarstvo
ŽÁNER: figurálna kompozícia
MATERIÁL: plátno
TECHNIKA: olej
ZNAČENIE: vpravo dole 1972, vľavo dole Fulla
INŠTITÚCIA: Slovenská národná galéria, SNG


FEMALE FARMER 1960 IRLF02 LIMITED EDITION 149PCS
Decentný, no o to kontrastnejší model. Na prvý pohľad nenápadný kolorovaný linoryt, ktorý sa stal predlohou týchto hodiniek, v sebe ukrýva lyriku niekdajšieho života na dedine a pripomína, aké nesmierne kultúrne dedičstvo nám zanechali naši predkovia. Originalitu Fullovho rukopisu zachyteného v potlači remienka dopĺňa majstrov podpis na ciferníku. Za kvalitou umenia v ničom nezaostáva matné čierne puzdro z ocele 316L a odolné zafírové sklíčko.


DATOVANIE: okolo roku 1960
MIERY: výška 31.7 cm, šírka 22.5 cm
VÝTVARNÝ DRUH: grafika, voľná
ŽÁNER: figurálna kompozícia
MATERIÁL: papier
TECHNIKA: linoryt, kolorovanie
ZNAČENIE: vpravo dole Ľ. Fulla
INŠTITÚCIA: Galéria Miloša Alexandra Bazovského, GBT


Veríme, že pri nosení hodiniek IRISIMO X ART si krásne veci a ešte krajšie emócie, ktoré vyvolávajú, získajú Vaše srdce rovnako, ako sme im pri navrhovaní kolekcií podľahli my. Aj z tohto dôvodu sme pyšní na náš záväzok odovzdať z každého predaného kusu hodiniek časť sumy na podporu inštitúcií, ktoré sa starajú o to, aby sa odkaz epochálnych umelcov zachoval aj pre ďalšie generácie.








Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa